plantation rum topdrinks rum plantation

Plantation Rum

Plantation rum maakt veel verschillende soorten tropische rum. Plantation houdt zich niet tot één soort rum, maar biedt zowel witte als bruine rum aan. Ze maken dranken die je erg goed kunt mixen zoals, Plantation 3 Stars of Plantation Original Dark. Maar ook rum die je het allerbeste gewoon puur kunt drinken, zoals Plantation fiji 2009.

Rum wordt vooral in het Caribisch gebied gemaakt. Dit komt omdat de basis van rum suikerriet is en dat groeit het beste in een tropisch klimaat. Plantation haalt hun rum uit 5 verschillende gebieden: Barbados, Jamaica, Trinidad, Guyana, Panama. Deze verschillende soorten rum blenden ze ook met elkaar. Zoals hierboven benoemd, maakt Plantation zowel witte rum als bruine rum. Maar wat is nu het verschil tussen witte rum en bruine rum? Het verschil is dat bruine rum langer gerijpt is. Uit de siroop die uit de stengels van suikerriet wordt geperst, wordt witte rum destilleert. Een voorbeeld van witte rum is Plantation 3 Stars. Als je het langer rijpt in vaten, krijg je bruine rum. Omdat de smaak van bruine rum complexer is, wordt deze meestal puur gedronken. Een voorbeeld van bruine rum is Plantation Grande Reserve.

Bekijk hier meer informatie over elke soort Plantation

Hoe is Plantation ontstaan?

De oprichter van Plantation rum is Alexandre Gabriel. Een Fransman, die op zoek was naar de allerbeste rum uit het Caribisch gebied. In de jaren 90 is hij naar het Caribische gebied gegaan om daar rond te reizen op zoek naar de beste rum. Hij kwam erachter dat elk gebied zijn eigen unieke ingrediënten had om rum mee te maken en er grote verschillen waren. Hieruit is in 1999 is Plantation ontstaan. Ongeveer 15 jaar later, na toegewijd rum maken, heeft Alexandre in 2012 de Master Rum Blender of the Year prijs gekregen op de Golden Rum Barrel Awards en werd hij door The American Distilling Institute benoemd tot distilleerder van het jaar. Vandaag is hij president en eigenaar van Maison Ferrand.

Plantation rum wordt twee keer gerijpt. Eerst wordt het een aantal jaren in de tropen gerijpt in Bourbonvaten. Daarna wordt het verscheept naar Chateau de Bonbonnet in Frankrijk waar het voor de tweede keer wordt gerijpt in Ferrand French eiken vaten.  

Plantation nú drinken!

plantation rum topdrinks rum plantation
 

Cocktail recepten met Plantation

Plantation Pineapple Daiquiri

plantation rum topdrinks rum plantation
Met Plantation Pineapple Rum
  1. Doe 30 ml Plantation Pineapple Rum in een shaker
  2. Voeg er 30 ml Plantatio 3 stars aan toe
  3. Voeg ook nog 20 ml limoen sap en 20 ml siroop toe aan de shaker en schud het door elkaar
  4. Giet de mix uit in een glas en garneer het met een schijfje limoen of sinaasappel

Je kan er ook voor kiezen om alleen Plantation Pineapple rum te gebruiken. Gebruik dan in plaats van 30 ml Plantation Pineapple rum, 60 ml Plantation Pineapple rum.

Plantation Santa Branca

plantation rum topdrinks rum plantation
Met Plantatio 3 stars
  1. Doe 40 ml Plantatio 3 stars rum in een shaker
  2. Voeg er 20 ml Fernet Branca, 20 ml Saint Germain en 20 ml citroensap aan toe
  3. Voeg ook nog 1 eetlepel verse komkommersap toe
  4. Schud het door elkaar in de shaker en giet het uit en een glas
  5. Garneer het drankje met een dun schijfje komkommer
 

Ontdek hier alle dranken van Plantation