Tequila

Tequila is een alcoholische drank die wordt verkregen uit het distillaat, afkomstig uit Tequila in de staat Jalisco, Mexico. Het distillaat wordt gemaakt op basis van sap uit de agave plant, met name de zogenaamde blauw agave. De drank mag alleen de naam Tequila dragen als het minimaal 51% bestaat uit agave sap. Daarnaast mag deze drank maar in vijf Mexicaanse regio’s worden geproduceerd: het is de trots van Mexico.

De trots van Mexico

Het wordt erkend als de bekendste en meest representatieve alcoholische drank in Mexico. Omdat de tequila een andere drank is dan mezcal, wordt aangenomen dat deze drank geen enkele relatie zou hebben in aspecten van uitwerking of distillatie met de tequila. Echter, het is van groot belang om te vermelden dat tequila wordt beschouwd als een specifiek type mezcal. Dit type wordt alleen verkregen uit de "Agave tequilana", het type blauwe agave.

Mezcal, in zijn verschillende variëteiten, kan worden verkregen uit veertien verschillende soorten van agave. Vandaar de populaire uitdrukking: "Hij heet Tequila, maar zijn achternaam is Mezcal".

Lees meer
Lees minder

Producten 1-12 van 105

Van hoog naar laag sorteren
per pagina