Martini

Martini

Martini, hét merk wat iedereen kent, toch? Wist je dat als we over Martini & Rossi praten, we het dan over ‘vermout’ hebben? Het originele vermoutrecept van Luigi Rossi dateert uit de jaren 1860. Martini heeft tegenwoordig zoveel verschillende smaken, die moet je geproefd hebben. Wat dacht je van een heerlijke Martini Fiero? Op basis van Italiaanse wijn met hinten van sinaasappels en andere citrusvruchten. Wil je meer weten over Martini? Lees dan snel verder!

Bekijk hier meer informatie over Martini

Martini meets Rossi

Martini is begonnen met twee mannen en hun voorliefde voor de Italiaanse cultuur. Alessandro Martini en Luigi Rossi begonnen in 1863 al samen te werken aan hun eerste vermout. Zo ontstond Martini Rosso. Klinkt de naam logisch? Martini en Rossi waren de achternamen van deze mannen, dus Martini Rosso was een logische oplossing voor het eerste, inmiddels wereldwijd bekende, drankje. De originele blend is tot op de dag van vandaag nog steeds hetzelfde! De drank is dieprood van kleur en is tegenwoordig een icoon geworden voor Italië. Allesandro en Luigi wilden meer dan dit. Niet voor niets is de slogan op de hekken van Casa Martini ‘waar een wil is, is een weg’. Dit weerspiegelt de gedeelde visie die ze hebben om het allerbeste van de Italiaanse kwaliteit te vertegenwoordigen. In het Italiaans is de slogan trouwens ‘Volere é Potere’, wat natuurlijk veel mooier klinkt.

Sinds 1864 is Noord-Italië de thuisbasis van Martini. Om precies te zijn op de velden van Pessione. Het leuke is, is dat naast dit veld een spoorlijn loopt. Deze spoorlijn was erg van belang voor verdere uitbreidingen van het merk. De Martini masters van vandaag behoren al tot de achtste generatie van de Martini Masters. Kun je na gaan hoe lang de recepten al bewaakt worden! Iedere master volgt namelijk zijn voorganger precies op. Er zijn op dit moment slechts drie personen ter wereld die het recept van Mr. Rossi’s originele recept kennen! Dit zijn Beppe Musso, Franco Brezza en Ivano Tuntutti. Het productiehuis van Martini bevindt zich in Santo Stefano Belbo. Daar werken ongeveer zo’n 300 telers voor Martini.

Aromatische kruiden, geurig fruit en exotische houtsoorten worden in verschillende hoeveelheden gemengd voor de productie van de ‘droge’ blends. Doordat de specerijen interactie hebben met elkaar tijdens het extractieproces zorgt dit voor een unieke smaak. Dé smaak die je van Martini mag verwachten!

Martini nú drinken!

Martini nu drinken
 

Cocktail recepten met Martini

Martini Rosso Drink Tonic Cocktail

Martini Rosso Drink Tonic
Met Martini Rosso
  • Vul een groot, bol glas met ijs
  • Voeg 60 ml Martini Rosso toe
  • Vul de rest van het glas aan met tonic
  • Roer voorzichtig, anders verdwijnen de bubbels (en dat wil je niet)
  •  

Martini Drink Wildberry Cocktail

Martini Drink Wildberry

Met Martini Bianco

  • Vul een groot, bol glas met ijs
  • Voeg nu 50 ml Martini Bianco toe
  • Voeg nu 100 ml Schweppes toe
  • Roer goed door
  • Garneer met een sinaasappelschijfje

Ontdek hier alle dranken van Martini