licor 43 likeur likeuren likeur 43 topdrinks

Licor 43

Licor 43, ook bekend als "Cuarenta Y Tres" of "Licor Cuarenta Y Tres" in het Spaans, werd ongeveer 300 jaar voor Christus gecreëerd en behoort nu tot een van de bekendste Spaanse likeuren. Likeur 43 wordt gemaakt van 43 verschillende ingrediënten en is heerlijk zoet met een sterke vanillesmaak.

Bekijk hier meer informatie over elke soort Licor 43

Producten 1 tot 10 van 12 in totaal

Pagina
 

Hoe is Licor 43 ontstaan?

Het geheime recept voor Licor 43 is ontstaan uit de poging van de Romeinen om de Liquor Mirabilis, ook wel wonderlikeur genoemd, te verbieden. De likeur was echter zo diep ingeworteld in de cultuur van het Zuid-Spaanse Cartagena dat het verbod onmogelijk te handhaven was. Liquor Mirabilis werd uiteindelijk naar alle delen van het Romeinse Rijk geëxporteerd. Liquor Mirabilis dient als basis en inspiratie voor de Likeur 43 die wij vandaag kennen.

Licor 43 is genoemd naar de 43 natuurlijke ingrediënten die in deze likeur worden verwerkt. Tot op heden houden de makers een deel van deze ingrediënten geheim. De goudgele likeur wordt gemaakt met vanille en gefilterde citrus- en andere vruchtensappen. Hij bevat ook extracten van aromatische planten en specerijen. Tijd en temperatuur zijn ook belangrijk, aldus de makers. Met de hoeveelheid ingrediënten moet de likeur 12 maanden worden gerijpt met de alcohol die als basis dient om de heerlijke aromatische likeuren te creëren. Likeur 43 kan puur worden gedronken met ijs, maar het kan ook heerlijk gemixt worden met koffie, sinaasappelsap of cola. Met Licor 43 kan je ook geweldige cocktails maken!

Na 70 jaar werkzaam te zijn geweest, is Licor Horchata het eerste nieuwe product van het merk dat in 2016 wordt geïntroduceerd. Het is een heerlijk lichte en zijdezachte likeur doordrenkt met Licor 43 Original. Het heeft een romige, subtiel zoete smaak met hints van specerijen en citrus. Een paar jaar later wordt het assortiment nog verder uitgebreid met Licor 43 Baristo. Licor 43 Baristo is een blend van Licor 43 en koffiebonen van de Spaanse Canarische Eilanden. Het heeft een vers geroosterd koffiearoma en citrusvruchten. De koffie smaakt harmonieus met vanille, specerijen en rijpe vruchten. Licor Horchata en Licor 43 Baristo kunnen beide het beste koud geserveerd worden met een glas ijs.

Licor 43 nú drinken

licor 43 likeuren likeur 43 likeur topdrinks
 

Cocktails recepten met Licor 43

Splitje 43

cocktail licor 43 likeuren likeur 43 topdrinks
Met Licor 43
  1. Meng in een cocktailshaker 15 ml Licor 43, 10 ml yoghurt likeur, 15 ml sinaasappelsap en ijsblokjes.
  2. Schud gedurende minstens 10 seconden en zeef het mengsel zonder ijs vervolgens in een glas.
  3. Serveer met een toefje slagroom erbovenop.

Je favoriete ijsje omtoveren tot een heerlijke romige cocktail met sinaasappelsap en Licor 43 original. Het ziet niet allen uit als een Split ijsje, maar zo smaakt het precies ook! 

Balón 43

cocktail likeur 43 licor 43 likeuren likeur topdrinks
Met Licor 43
  1. Meng in een glas gevuld met ijs 35 ml Licor 43 en het sap van een halve citroen.
  2. Giet er 100ml bruisend water bij.
  3. Roer en serveer met een schijfje citroen en een partje sinaasappel als garnering.

Balón 43 is een geliefde drank in Nederland, de verfrissende en sprankelende cocktail is perfect voor warme en zonnige dagen.

 

Ontdek hier alle dranken van Licor 43