Jim Beam Background

Jeam Beam Herobanner

Jim Beam - 's Werelds #1 bourbon whiskey

Sinds 1795 wordt Jim Beam door de Beam-familie gemaakt. Zeven generaties later maken zij Jim Beam nog steeds op dezelfde manier, waarbij ze de bourbon twee keer zo lang rijpen als de wet voorschrijft. Misschien is dit waarom Jim Beam tot vandaag de dag bekend staat als s 'werelds #1 Bourbon. Ja, Jim Beam is een waar succes en het merk is klassiek maar ook heel divers. Je kunt er alle kanten mee op. Drink Jim Beam puur, met ijs of met tonic. Werkelijk alles kan! 

Dranken van Jim Beam

Jim Beam - Het bourbon proces

Bij Jim Beam zien ze het maken van bourbon niet als een proces of een baan, maar als een pure vorm van kunst. En dat kunnen wij niet ontkennen. Stap voor stap maken zij de lekkerste bourbon! Jim Beam is een bourbon in zijn meest pure vorm. Want het label ‘bourbon’ krijgt een whiskey niet zomaar. Bourbon maak je op basis van mais. Hoe meer maïs, hoe zoeter je whiskey. Volgens de wetgeving hierin (ja, die is er echt!) moet een bourbon voor minsten 51% uit maïs bestaan. Daarnaast mag whiskey alleen bourbon heten als het in de Verenigde Staten is gemaakt.

Jim Beam heeft een geheim recept voor hun bourbon. Exact uitleggen hoe dit wordt gebrouwen lukt helaas niet. Wel weten we dat de Jim Beam bourbon gemaakt wordt met water uit Kentucky. Onder Kentucky ligt echter een natuurlijke kalksteenplaat die fungeert als een filter, waardoor er ijzervrij, calciumrijk water ontstaat. Dit helpt om de lichtzoete, goudbruine bourbon te maken die we allemaal kennen en waar we zo gek op zijn. De gist die wordt gebruikt in de bourbon is dezelfde gist als waar ze mee zijn begonnen in 1933. Dát is pas traditie! Na het gistingsproces wordt de bourbon twee keer gestookt voor een nóg zachtere smaak. De bourbon wordt vervolgens gerijpt in geblakerde eikenhouten vaten. De binnenkant van deze vaten zijn gebrand. Hierdoor worden de suikers beter gekarameliseerd en zo ontstaat er een rijkere smaak. Tot slot wordt de bourbon maar liefst vier jaar gerijpt, want alleen zo krijg je de zachte smaak van Jim Beam!

Jim Beam nú drinken!

Jim Beam - over ons

 

Cocktail recepten met Jim Beam

Jim Beam – Kentucky Sunrise Cocktail

Jim Beam Sunrise Cocktail
Met Jim Beam Bourbon
 • Pak een hoog glas en vul dit met ijs
 • Voeg nu 10 ml grenadine aan het glas toe
 • Voeg hierna 20 ml Jim Beam Bourbon toe
 • Vul het glas aan het sinaasappelsap
 • Garneer je cocktail met een sinaasappelschijfje of kers

Jim Beam & Ginger Highball

Jim Beam en Ginger Highball Cocktail
Met Jim Beam Bourbon
 • Pak een hoog glas en vul dit glas met ijs
 • Voeg nu 30 ml ginger ale toe
 • Voeg nu 15 ml Vermouth eraan toe
 • Voeg nu 10 ml Jim Beam Bourbon toe
 • Roer dit goed door elkaar
 • Garneer je cocktail met een citroenschijfje

En klaar ben je! Binnen een mum van tijd heb je een heerlijke cocktail op tafel staan. Verras je vrienden met een professionele cocktail met heerlijke Jim Beam Bourbon als hoofdingrediënt.

 

Ontdek hier alle dranken van Jim Beam