WINACTIE

Bij aankoop van een fles Woodford Reserve Straight Bourbon maak je nu kans om de Old Fashioned Week in stijl te beleven.

Win een luxueuze hotelovernachting voor 2 personen tijdens de Old Fashioned week op zaterdag 18 november 2023 in het gloednieuwe hotel The Hoxton - Lloyd Amsterdam. Bekijk voor meer informatie onze actievoorwaarden

Woodford Reserve

The world's finest bourbon

Woodford Reserve Straight Bourbon Whiskey is al jaren dé favoriete bourbon van de top horeca wereldwijd als perfecte basis voor de Old Fashioned Cocktail. Dat Woodford Reserve zo geliefd is bij bartenders is niet voor niets. De super premium bourbon wordt in kleine batches geproduceerd in de Woodford Reserve Distillery, één van de oudste distilleerderijen in Kentucky, en biedt een perfect gebalanceerde smaak met meer dan 200 waarneembare smaaktonen.

Over de herkomst

Hoe het begon

Woodford Reserve is een premium bourbongemaakt in Kentucky, Verenigde Staten. De geschiedenis van het merk gaat terug tot 1797, toen Elijah Pepper een distilleerderij oprichtte op de huidige locatie van Woodford Reserve. In 1812 nam zijn zoon Oscar Pepper het bedrijf over en maakte het tot een van de grootste en meest innovatieve distilleerderijen van Kentucky.

In de loop der jaren wisselde de distilleerderij van eigenaar en veranderde verschillende keren van naam. In 1878 werd de distilleerderij omgedoopt tot de Labrot & Graham-distilleerderij en begon ze zich te specialiseren in het produceren van premium bourbon. In 1941 werd de distilleerderij echter gesloten als gevolg van de Tweede Wereldoorlog.

In 1994 kocht Brown-Forman, een grote Amerikaanse producent van gedistilleerde dranken, de oude Labrot & Graham-distilleerderij en begon het proces van herstel en renovatie. De distilleerderij werd omgedoopt tot Woodford Reserve en begon in 1996 opnieuw met het produceren van premium bourbon.

Smaak van Woodford Reserve

Het fermentatieproces, dat 5-7 dagen duurt en één van de langste is in de industrie, zorgt ervoor dat Woodford Reserve haar diepe karakter en brede palet aan smaken kan ontwikkelen.

Ontdek meer dan 200 waarneembare smaaktonen, van hartige granen en hout, tot zoete aroma's, kruiden en fruit- en bloemige tonen. Deze bourbon leent zich perfect om een cocktail als de Old Fashioned mee te maken, maar ook om puur of met ijs van te genieten.

Ingrediënten

Met ingrediënten zoals basilicum, arbequina olijven, tijm en rozemarijn, opent Gin Mare de deur naar een wereld van unieke smaakbeleving. Deze botanicals en het complexe distillatieproces onderscheiden deze premium gin van traditionele gins en maken hem zeker het proberen waard.

Er zijn eigenlijk maar twee varianten van Gin Mare. De originele variant, zoals we deze allemaal kennen, komt in verschillende formaten en in combinatie sets met glazen of een Gin Mare lantaarn. Naast deze originele variant, wordt er nog de Gin Mare Capri gemaakt.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!