The Famous Grouse

Scotland's No.1 whisky

The Famous Grouse is een soepele, rijke en perfect gebalanceerde blended whisky. Met de beste mouten en uitzonderlijke grain whisky’s is deze whisky al meer dan 40 jaar lang de meest geliefde whisky in Schotland! De befaamde drank vindt zijn oorsprong in Perthshire, de toegang tot de Schotse Hooglanden en het hart van wat wij Grouse Country noemen.

WIN EEN OVERNACHTING IN
THE FAMOUSE GROUSE HOUSE 

Op zoek naar het perfecte vaderdag cadeau? Maak nu bij aankoop van een 1 liter fles van The Famous Grouse automatisch kans op een overnachting in The Famous Grouse House!

Misschien geniet jij straks in een tiny house, vormgegeven als een enorm whiskyvat waarin verrassende gadgets verborgen zijn!

Bekijk HIER de actievoorwaarden

Over de herkomst

Hoe het begon

Welkom bij het huis van The Famous Grouse en het begin van het legendarische verhaal. Opgericht in 1896 - het verhaal begint in een kleine winkel in Perthshire, Schotland. De eigenaar, Matthew Gloag, wilde de best mogelijke blended whisky creëren om te delen en te genieten over de hele wereld. Meer dan 125 jaar later staan ​​ze bekend om precies dat te doen. In de loop der jaren is er veel veranderd - maar de kwaliteit is dat nooit veranderd.

Smaak van The Famous Grouse

The Famous Grouse heeft een unieke smaak die wordt gekenmerkt door tonen van fruit, toffee en een vleugje eikenhout. Het heeft een zachte en delicate afdronk met een subtiele kruidigheid. Het is een perfecte whisky om te genieten als aperitief of als digestief, of om te mixen in je favoriete cocktail.

Ingrediënten

The Famous Grouse wordt gemaakt van de fijnste ingrediënten, waaronder de beste gerst, tarwe en water uit de Schotse Hooglanden. Het geheim van de unieke smaak van The Famous Grouse ligt in de zorgvuldige selectie van de beste single malt- en graanwhisky's die worden vermengd tot een perfecte balans van smaken. Het eindresultaat is een whisky van uitzonderlijke kwaliteit die wordt gewaardeerd door whisky-liefhebbers over de hele wereld.