Tanqueray

De perfecte basis voor een karakteristieke cocktail

Deze befaamde favoriete likeur van bartenders zal elke gelegenheid tot een hoger niveau tillen. Tanqueray wordt nog altijd gemaakt volgens het klassieke, tijdloze recept uit 1830 gecreëerd door Charles Tanqueray . Hij bracht destijds de ‘London Dry Gin’ uit die vandaag de dag nog altijd te vinden is bij nagenoeg alle clubs en feesten. Tanqueray wordt maar liefst vier keer gedistilleerd. Dit zorgt voor een perfecte balans van frisse jeneverbes, gepeperde koriander, engelwortel en zoete drop. Charles Tanqueray was op een zoektocht naar perfectie en wilde nieuwe dimensies ontdekken op het gebied van geur en smaak. Hier kwam de originele Tanqueray London Dry voort.Inmiddels zijn er vele varianten van dit Gin merk, maar het begon allemaal bij de Tanqueray London Dry. Deze variant is een geweldige basis voor veel cocktails en heeft ook al meerdere prijzen gewonnen. Zo werd deze verkozen tot meest trendy gin, bestverkopende gin en algemene favoriete drank van bartenders.

Over de herkomst

Hoe het begon

Tanqueray bestaat al letterlijk eeuwen! In de jaren 1830 is oprichter Charles Tanqueray niet bang om zijn eigen, unieke gin te maken. Hij vond juist een onmiskenbare gin uit die tot op de dag van vandaag nog gevierd wordt. En terecht, want de gin is uniek in zijn smaak! De distilleerderij werd opgericht in 1830 door Charles. Richting eind van de 19e eeuw fuseerde het merk met Gordon & Co. Je weet wel, de makers van Gordon’s Gin. Nu is het wel zo dat Gordon’s Gin en Tanquery nog steeds twee verschillende soorten gin zijn. Wél allebei met een eigen, unieke smaak. Het recept van Tanqueray London Dry Gin is altijd hetzelfde gebleven, gemaakt van vier klassieke gin botanicals: jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout. Wist je dat dit recept zelfs bekroond is in 2019 en 2020? In 2019 was het de best verkopende gin en won het de World Gin Awards. In zowel 2019 als 2020 heeft Tanqueray de prijs gewonnen voor beste internationale merk.

Smaak van Tanqueray

De Tanqueray London Dry heeft een droge en krachtige smaak van frisse jeneverbes, gepeperde koriander, engelwortel en zoete drop. Deze vele botanische tonen komen ook voorbij in het aroma. Deze gin heeft een pittige afdronk waarin citrus een hoofdrol speelt.

De Tanqueray No.10 bevat dezelfde ingrediënten als de London Dry variant, maar met een toevoeging van verse citrusvruchten, limoen, sinaasappel, roze grapefruit en kamillebloemen. Deze zorgen voor een smaaksensatie met een krachtige, fruitige geur. De No.10 heeft een iets hoger alcoholpercentage dan de London Dry en heeft een droge, zachte afdronk.

De andere smaakvolle varianten bevatten ieder een unieke combinatie van zorgvuldig geselecteerde citrusvruchten, kruiden en specerijen voor een ongekende beleving. Deze gin varianten hebben een alcoholpercentage van 41,3% en hebben allemaal een droge afdronk. Ze zijn perfect voor het toevoegen van karakter aan cocktails en mixdrankjes.

Ingrediënten

De allereerste variant verscheen in 1830. Dit was de Tanqueray London Dry. Deze geen heeft verscheidene prijzen gewonnen en is wereldwijd de meest verkochte gin. Deze gin heeft een krachtige smaak met een lange pittige afdronk waarin vleugen van citroen de hoofdrol spelen. Dit in combinatie met een alcohol percentage rond de 40% maakt het de perfecte basis voor veel cocktails. De Tanqueray No. 10 varianten hebben het hoogste alcoholpercentage, tot wel 47,3%. Deze varianten waren de eerste ’Ultra Premium Gins’. Na het vier maal distilleren worden er verse citrusvruchten en kamillebloem in de Tiny Ten gedaan. Dit is de ketel waar deze variant haar naam aan te danken heeft. Naast de No.10 zijn er nog een aantal smaakvolle varianten ontstaan, namelijk: Flor de Sevilla, Rangpur, Malacca en Blackcurrant Royale. Deze varianten hebben ieder een unieke toevoeging van citrusvruchten en frisse kruiden of specerijen. Deze zorgvuldig geselecteerde ingrediënten geven de gin een fruitig karakter.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!