Talisker

Trotseer de elementen met Talisker

Sinds 1830 is Talisker onlosmakelijk verbonden met het leven op het Isle of Skye. In dit landschap van extremen staat de oudste distilleerderij van het eiland trots aan de kust en trotseert ze de zee met haar steeds veranderende elementen die al bijna 200 jaar de onvergelijkbare smaak van Talisker single malt bepalen.

Over de herkomst

Hoe het begon

In 1830 roeiden de gebroeders MacAskill van het eiland Eigg naar de overkant van de Atlantische Oceaan om de Talisker distilleerderij op het eiland Skye in Schotland te vestigen. Al bijna 200 jaar vormt dit kleine maar machtige eiland het hart van ons merk en onze whisky, en roept het alle avontuurlijke zielen op om samen met ons de opwinding van de natuurelementen te ervaren.

Smaak van Talisker

Een reeks krachtige single malts, geboren in de vrije natuur. Rauw en toch verfijnd, net als ons eiland, nodigen onze whisky's de smaakpapillen uit om de facetten van Skye te verkennen. Alle Talisker malts hebben een onmiskenbare zoete, peperige rook smaak en brengen karakter in overvloed. Onder de rook komen secundaire aroma's van zacht fruit, specerijen en weelderig groen mos naar boven. De maritieme noten komen in golven en herinneren ons er altijd aan dat dit een whisky is die gemaakt is door de zee.

Ingrediënten

Met ingrediënten zoals basilicum, arbequina olijven, tijm en rozemarijn, opent Gin Mare de deur naar een wereld van unieke smaakbeleving. Deze botanicals en het complexe distillatieproces onderscheiden deze premium gin van traditionele gins en maken hem zeker het proberen waard.

Er zijn eigenlijk maar twee varianten van Gin Mare. De originele variant, zoals we deze allemaal kennen, komt in verschillende formaten en in combinatie sets met glazen of een Gin Mare lantaarn. Naast deze originele variant, wordt er nog de Gin Mare Capri gemaakt.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!