Suntory Roku Gin

The Japanese Craft Gin

Ben jij een echte gin liefhebber? Dan moét je Roku gin eens geprobeerd hebben. Dit is namelijk een Japanse gin. Het verschil met Japanse gin is dat de gin gemaakt is van (in de basis) zes soorten ingrediënten. Een traditionele gin bestaat uit maar liefst acht soorten ingrediënten. Dit doet zeker geen afbreuk aan de smaak! Integendeel, het heeft een hele unieke smaak ten opzichte van andere soorten gin.

Over de herkomst

Hoe het begon

Roku Gin is de premium Japanse gin van het House of Suntory in Osaka. Het House of Suntory is de distileerderij. Het Japanse woord voor ‘zes’ is 'Roku' en hiermee verwijst het merk precies waar ze om bekend staan met het creëren van hun zeldzame gin. Deze zes ingrediënten zijn afkomstig uit verschillende regio’s van Japan en zorgen elk voor iets unieks in de gin. Het zijn pure ingrediënten uit Japan. De Japanse Roku Gin gebruikt de volgende ingrediënten: Sakura kersenbloesem- en bladeren, sensha thee, goyokoro thee, shanso peper, yuzu schillen. De klassieke gin die je kent heeft juist hele andere ingrediënten zoals jeneverbessen, koriander, engelwortel- en zaadjes, kaneel, sinaasappelzest en kardemom. Niet voor niets is deze drank niet alleen heel populair in Japan, maar wereldwijd! Oh ja, de gin komt ook nog eens in een leuke, achthoekige fles!

Smaak van Suntory Roku Gin

Suntory Roku Gin is een heerlijke Japanse gin met een unieke smaak. De gin heeft een subtiele, florale en kruidige smaak met tonen van groene thee en kersenbloesem. Deze smaken worden perfect in balans gehouden door de toevoeging van zes traditionele Japanse botanicals, waaronder Sakura bloesem, Yuzu schil en Sansho peper. De smaak is verfijnd en delicaat, met een frisse afdronk die lang blijft hangen.

Ingrediënten

Suntory Roku Gin wordt gemaakt met behulp van zes traditionele Japanse botanicals, die zorgvuldig zijn geselecteerd om een unieke smaak te creëren. De botanicals zijn: Sakura bloesem, Yuzu schil, Sencha thee, Gyokuro thee, Sansho peper en Japanse groene thee. Elk ingrediënt wordt op de juiste manier behandeld om de beste smaak te behouden. De Sakura bloesem wordt bijvoorbeeld met de hand geplukt, terwijl de groene thee wordt gestoomd om de aroma's te behouden. Het resultaat is een verfijnde gin met een uitgebalanceerde mix van Japanse smaken en aroma's.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!