STILL G.I.N.
STILL G.I.N.
Still Gin
By Dr. Dre & Snoop


Over de herkomst
Hoe het begon
STILL G.I.N. is een samenwerking van hiphopiconen Dr Dre en Snoop Dogg, voortbordurend op hun eerdere succes met “Gin & Juice By Dre and Snoop” RTD-cocktails. De gin werd officieel gelanceerd op 15 oktober 2024 in de Verenigde Staten, met landelijke distributie via Southern Glazer’s Wine & Spirits. De merknaam is een knipoog naar hun hit “Still D.R.E.” (1999) én naar hun “Gin and Juice”-thema. Het design (honingraatpatroon op de fles) en de branding weerspiegelen hun muzikale nalatenschap en streven naar perfectie.




Smaak en Aroma
Bij het openen ontvouwt zich een frisse citrusneus van mandarijn en Sevillaanse sinaasappel, verfijnd met bloemige accenten van roos en jasmijn. Subtiele kruidigheid van korianderzaad, selderij en jeneverbes geeft diepte.
In de mond domineren heldere mandarijntonen, in balans met warme cassiabast en een bitterzoete toets van angelicawortel. De afdronk is lang, met een kruidige hint van koriander en een harsachtige jeneverbesfinale.
Ingrediënten
STILL G.I.N. is opgebouwd rond de klassieke jeneverbes, maar tilt het traditionele recept naar een eigentijds niveau met uitsluitend handgeplukte en -geprepareerde botanicals. Zo worden mandarijnen, sinaasappels, citroenen en grapefruit volledig met de hand geschild om enkel de meest geurige oliën te vangen
Naast juniperbessen vind je in deze ultra-premium blend ook korianderzaad, angelicawortel en cassiabast voor de warme, kruidige dimensie, terwijl jasmijnbloesems en rozenblaadjes instaan voor de zachte bloemige tonen. Een hint van bergamot en andere subtiele kruiden – waaronder een vleugje selderijblad – zorgt voor een uitgebalanceerde complexiteit die STILL G.I.N. zijn kenmerkende soepelheid en veelzijdigheid geeft
Alles wat je moet weten over gin
Het is moeilijk voor te stellen dat single malt whisky een relatief nieuwe whisky variant is. De productiemethode bestaat al eeuwen, maar was nooit in trek bij consumenten. Pas in de tweede helft van de 20e eeuw meerdere Schotse distilleerderijen zich hieraan gingen wagen. De regels zijn simpel. Een single malt moet voor 100% uit gemoute gerst gemaakt worden. Het Engelse woord voor mout is dan ook malt. Het verwarrende is alleen dat het niet uit een enkele batch van mout gemaakt wordt. Een single malt whisky is uiteindelijk ook gewoon een blend van meerdere whisky’s. De voorwaarde is alleen wel dat de whisky’s uit dezelfde distilleerderij komen. Dat is waar het stukje ‘single’ in de naam single malt naar verwijst. Ondanks dat single malt whisky een blend van meerdere whisky’s is, zal je de kenmerkende eigenschappen van de distilleerderij terugproeven.
Hoe wordt gin gemaakt?
Voor de productie van single malt whisky heb je 3 hoofdingrediënten nodig. Elke single malt begint met gerst, water en gist. Elk ingrediënt heeft veel invloed op de uiteindelijke smaak. Deze whisky stijl wordt in batches gemaakt. De eerste handeling is het mouten van het gerst. Dit is essentieel om de nodige enzymen in het gerst te activeren. Zo onstaan er suikers en zetmeel, wat omgezet gaat worden in alcohol.
Alles wat je moet weten over gin
De geschiedenis van single malt whisky loopt parallel met dat van andere soorten whisky, tot aan het begin van de 20e eeuw. Dit waren de hoogtijdagen van de blended scotch whisky’s. De blended whisky’s hadden de Ierse en Amerikaanse varianten eruit geconcurreerd. Ook al waren dit Ierse varianten de kwalitatief betere whisky’s. Dankzij de efficiënte productiewijze, waren blended whisky’s veel goedkoper en voelden moderner aan.