Smokehead

Islay Single Malt Scotch Whisky

Hou jij van een rokerige whisky? Dan zit je met Smokehead whisky helemaal goed! De whisky’s van Smokehead zijn perfect voor de ervaren whiskydrinkers. Drink hem puur of met een héél klein beetje water. Trust us: de geur en smaak komt dan beter tot zijn recht! Smokehead staat bekend om zijn rokerige naam en smaak. Maar wist je dat Smokehead zelfs een eigen ‘rulebook’ heeft? Hier staan geen regels in, maar je kunt wel het boek lekker opbranden. Opbranden? Jazeker! Je scheurt een bladzijde uit het boek en brandt dit op. Pak dan een glas waarmee je de rook opvangt en tot slot doe je de Smokehead whisky in je glas. Zó drink je de echte Smokehead whisky! De pagina’s die je opbrandt staan trouwens wel vol met wijsheden die Smokehead bewust heeft genegeerd. Gewoon, omdat het kan!

Over de herkomst

Hoe het begon

Smokehead is in 2006 ontwikkeld door Ian Macleod Distillers. Sinds de eerste release in 2006 zijn er vele uitbreidingen van het merk geweest, waaronder de Smokehead Rock Edition in 2012 als een gelimiteerde release ontworpen om 'haar geloofsbrieven als de rock 'n' roll spirit bij uitstek te vieren'. In 2009 begon het merk een lange associatie met de Classic Rock Roll of Honour Awards, evenals de Marshall Ultimate Band Contest. Als Smokehead een aanslag is op je zintuigen, dan is Smokehead High Voltage een regelrechte aanval. Harder, brutaler en intenser. Smokehead Sherry Bomb? Een whisky die explosiever is dan een kanonskogel van een armada, gedurfd gestraald door zoete en kruidige Oloroso sherry vaten. En om de line-up compleet te maken, is er een wereldwijde travel retail exclusive - Smokehead Extra Rare. Wist je dat het tot op de dag van vandaag een mysterie is in welke distilleerderij de Smokehead whisky’s precies worden gemaakt? De Smokehead extra rare komt vanuit het eiland Islay. Het is dus een Schotse whisky. Zeer intens, bruut en overweldigend. De Smokehead extra rare was dus eerst een travel retail exclusive, wat wil zeggen dat je ‘m alleen in zo’n tax free winkel kon halen bij het vliegveld. Exclusief, niet? Tegenwoordig kun je de Smokehead Extra Rare dus ook gewoon bij Topdrinks halen! Hoe leuk is dat? Dan heb je nog de Smokehead Rum Riot, ook een hele bijzondere whisky! Deze whisky combineert het beste van Islay invloeden: rook, turf en Caribische rum. Dit alles maakt een heerlijke whisky met een twist van heb ik jou daar. De geur van de whisky is ook nog eens aangenaam: lekker zoet en toch rokerig. Dit ontwikkelt zich in tropische invloeden van banaan, vanille en mango. De zoetheid valt direct op bij de eerste slok en maakt daarna langzaam plaats voor rook en droge toetsen. Hmm, je proeft ‘m al bijna, toch?

Smaak van Smokehead

Smokehead whisky is een single malt whisky uit Schotland die bekend staat om zijn intense en rokerige smaak. De whisky heeft een diepe amberkleur en biedt aroma's van turfrook, zeezout en jodium, met hints van vanille en citrus die het geheel in balans brengen. Op de tong heeft Smokehead whisky een krachtige en rokerige smaak, met tonen van gerookt vlees, houtskool en teer. Deze intense smaken worden gevolgd door een subtiele zoetheid van honing en karamel, die zorgt voor een perfecte balans. De afdronk van Smokehead whisky is lang en warm, met een stevige rokerigheid die blijft hangen in de mond. De whisky heeft een robuust en krachtig karakter dat gewaardeerd wordt door liefhebbers van rokerige whisky's. Kortom, Smokehead whisky is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een whisky met een unieke en onvergetelijke smaak.

Ingrediënten

intense smaak. Het belangrijkste ingrediënt van Smokehead whisky is gerst, dat wordt geteeld in de vruchtbare grond van de Schotse Hooglanden. De gerst wordt gemout en gedroogd boven turfvuren, waardoor het graan de kenmerkende rokerige smaak krijgt die zo typerend is voor deze whisky. Na het mouten en drogen van de gerst wordt het graan gemalen en gemengd met warm water om een moutbeslag te maken. Dit beslag wordt vervolgens gefermenteerd en gedestilleerd in koperen ketels om de basisalcohol voor de whisky te produceren. De alcohol wordt vervolgens gerijpt in eiken vaten, die de whisky zijn kleur, smaak en aroma geven. Smokehead whisky wordt gebotteld zonder koude filtering, wat betekent dat de oliën en esters die van nature voorkomen in de whisky behouden blijven. Dit geeft de whisky zijn unieke karakter en diepe, rokerige smaak. Kortom, Smokehead whisky is een authentieke en karaktervolle Schotse single malt die geliefd is bij liefhebbers van rokerige whisky's.