six saints

A rum from people and a place unlike any other.

Grenada's ongerepte natuurlijke schoonheid en weelderige overvloed. De 200 jaar traditie van rum produceren en de in Schotland gemaakte kolom stills. De pure levensstijl van het eiland en het bruisende nachtleven. Het is allemaal onderdeel van Six Saints . Een authenticiteit die je in elke rum proeft. Dit is meer dan een rum, het is een geschenk uit het hart van Grenada

Over de herkomst

Oorsprong

Six Saints is een rum uit één distilleerderij en wordt gedistilleerd en gerijpt op het eiland Grenada in het Caribisch gebied. Een Authentieke expressie die trouw blijft aan de tradities van het eiland en alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt. Onze rum is vernoemd naar de zes heilige parochies op het eiland en weerspiegelt de ongerepte schoonheid en pure, authentieke levensstijl van Grenada. authentieke levensstijl. Deze manier van leven komt terug in alles wat de eilandbewoners doen en is een essentieel kenmerk van onze rum. kenmerk van onze rum. Six Saints wordt op de echte manier gemaakt, zonder toegevoegde suikers, smaakstoffen of kleurstoffen..

Six Saints wordt geproduceerd door de derde generatie distilleerders van Grenada Distillers, gevestigd in het zuiden van het eiland. Ze produceren hier al rum sinds 1937. Vandaag de dag ligt de apparatuur van de in 1895 opgezette suikerfabriek slapende, hoewel bezoekers zich nog steeds kunnen vergapende enorme stoommachine. Deze fabriek is nu verantwoordelijk voor de productie van 400 gallon pure Caribische rum per dag.

Hoe wordt het gemaakt?

Six Saints Rum draait om eenvoudige processen die op de juiste manier worden uitgevoerd, trouw aan 200 jaar traditie. De rum bestaat uit drie natuurlijke ingrediënten, namelijk water, gist en melasse. Door een verlengde fermentatie ontstaan er binnen vier dagen op natuurlijke wijze extra aroma's en smaken. De direct gestookte twin column still, is gemaakt door John Dore in Schotland. De rum wordt traditioneel gedistilleerd, door middel van een tropische rijping op het eiland gedurende 3 tot 5 jaar in ex-bourbonvaten!

Gegarandeerde Kwaliteit

Als producenten van Schotse whisky hebben ze ervaring in het selecteren en beheren van vaten. Hun Master Blender en Master of Rum werken samen om geschikte vaten te selecteren voor elkebatch, waarbij de rum wordt verscheept naar Schotland voor het mengen en bottelen. ze doen dit om kwaliteit en herkomst te garanderen. Ze voegen geen suiker, specerijen of kleurstoffen toe en de rum wordt niet gekoeld gefilterd. Ze bottelen rechtstreeks van het vat met behulp van Scotch Whisky Regulation kwaliteitscontroles omde hoogste kwaliteit en onvervalste echte rum op een wijze vol kwaliteit gebottled te krijgen.

Variaties

 

 

 

 

Vat               Madeira Cask

Kleur            Goud

Geur            Vanille, Ananas en Siroop

Smaak         Exotische vruchten, Honing en Rozijnen

Afdronk       Tonen van Vanille en Nootmuskaat met Zoetheid  

 

 

 

 

 

Vat               Oloroso Sherry Cask

Kleur            Amber

Geur            Vanille, Zoete kruiden en Gestoofd fruit

Smaak         Tropische vruchten en Geroosterde amandelen

Afdronk       Rijke en zoete afdronk met kruidige nasmaak

 

 

 

 

Vat               Virgin Oak Cask

Kleur            Goud

Geur            Vanille en Gekaramelliseerde suiker

Smaak         Exotische vruchten, Honing en Rozijnen

Afdronk       Rijke Crème Brulee  

 

 

 

 

 

Vat               Pedro Ximenez Cask

Kleur            Amber

Geur            Geroosterde Ananas en Vanille

Smaak         Tropische vruchten, Gebrand Eikenhoud en Vanille

Afdronk       Intens zoete nasmaak