Six Dogs Gin

De Zuid-Afrikaanse gin

Wat is Six Dogs Gin precies? Six Dogs komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is onlangs uitgebreid naar de rest van de wereld. Six Dogs destilleerderij draait om het produceren van de best mogelijke gin, één batch per keer. Alle gins zijn volledig natuurlijk, handgemaakt en bevatten Zuid-Afrikaanse botanicals zoals citroen buchu, Karoo doorn bloem en pinotage druiven. Lees snel verder over de unieke gins van Six Dogs en ontdekt lekkere cocktail recepten!

Over de herkomst

Hoe het begon

Distilleerder Charles Bryant werd al snel vergezeld door zijn broer Glenn en vriend Luigi Marucchi die het verlangen deelden om iets echt bijzonders te creëren. Toen het op de distilleerketel aankwam, besloten we het wiel opnieuw uit te vinden door een traditionele koperen ketel op maat te ontwerpen volgens onze exacte specificaties. Ons onderzoek naar moleculaire distillatie bracht aan het licht dat sommige van de delicate plantaardige ingrediënten beter bewaard zouden blijven door onder vacuüm te distilleren en later te mengen. Wat begon als een verkenning van technologie en plantkunde groeide uit tot een passie - en zo kwam Six Dogs gin ter wereld.

Smaak van Six Dogs

Six Dogs Karoo Gin

Six Dogs Karoo Gin is het allereerste product van de distilleerderij. Het is een London dry style gin die op natuurlijke wijze wordt gemaakt zonder toevoeging van smaak- of kleurstoffen na distillatie. Hij is samengesteld uit twaalf handgeplukte botanicals uit de woestijnachtige Karoo waar Six Dogs destilleerderij plaats vindt. De Six Dogs Karoo Gin heeft tonen van jeneverbes en wilde lavendel met citrusvruchten waaronder limoenen, mandarijnen en op de boerderij geteelde citroen buchu. Serveer het als een gin tonic. Garneringen zijn niet nodig omdat Six Dogs Karoo een delicate en gebalanceerde gin is!

Six Dogs Blue Gin

De blauwe vlinder erwt is wat deze gin zijn kenmerkende en volledig natuurlijke blauwe kleur geeft. De magische bloem wordt ook gebruikt in traditionele medicijnen als een krachtige antioxidant die helpt bij stressreductie en hormoonbalans. Six Dogs Blue is een klassieke droge gin met blauwe erwtenbloem en hand geplukte roosgeranium die de gin zijn frisheid en bloemig karakter geeft. De Six Dogs Blue is perfect voor gin tonic, doordat hij van kleur veranderd naar lichtroze als je het toevoegt aan de gin. Dit komt door de blauwe erwtenbloem die de zuurgraad weerspiegelt van de gin tonic. Seveer een glas Six Dogs Blue met ijs en garnering naar keuze voeg vervolgens tonic toe en zie de magie ontstaan.

Six Dogs Pinotage Stained Gin

Six Dogs Pinotage Stained Gin wordt gemaakt in kleine batches met jeneverbessen en citrusvruchten, die vervolgens worden gecombineerd met hand geplukte pinotage druiven, die de gin zijn dieprode kleur geven. Het heeft tonen van zwarte kersen, zwarte bessen en pruimen. Dankzij het unieke proces, heeft de Six Dogs Pinotage Stained Gin de karakter en smaak die zowel gin- als wijnliefhebbers wereldwijd van houdt.

Six Dogs Honey Lime Gin

De Six Dogs Honey Lime Gin is het resultaat van een duurzaamheidsproject met de Zuid-Afrikaanse bijenbeschermers. De geredde bijen zijn gehuisvest op de Six Dogs boerderij waar de biomen van Fynbos en Karoo elkaar ontmoeten. Deze unieke gin is ontstaan door te experimenteren met de heerlijke honing van de bijen. De gin heeft een verrukkelijke combinatie van honing, limoen die zelf gekweekt zijn en de beste botanische spirit. Het heeft de klassieke smaak van jeneverbes, koriander met aardse tonen van engelwortel, aangevuld met friszure limoenen. De infusie van honing verzacht en verzoet de algehele smaak.

Ingrediënten

Met ingrediënten zoals basilicum, arbequina olijven, tijm en rozemarijn, opent Gin Mare de deur naar een wereld van unieke smaakbeleving. Deze botanicals en het complexe distillatieproces onderscheiden deze premium gin van traditionele gins en maken hem zeker het proberen waard.

Er zijn eigenlijk maar twee varianten van Gin Mare. De originele variant, zoals we deze allemaal kennen, komt in verschillende formaten en in combinatie sets met glazen of een Gin Mare lantaarn. Naast deze originele variant, wordt er nog de Gin Mare Capri gemaakt.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!