Barceló

RON DOMINICANO

Barceló Rum staat voor 'Distinctive Excellence', een blend van traditie en innovatie, gericht op liefhebbers van het buitengewone. Het merk belichaamt de kunst van rum maken, omarmt passie en avontuur, en biedt een ervaring van rijke smaken tegen de achtergrond van prachtige landschappen en wereldse genoegens.

Over de herkomst

Hoe het begon

Ron Barceló is een Dominicaanse rumproducent die internationaal bekend staat om zijn hoogwaardige rum. Het bedrijf werd opgericht in 1930 door Julián Barceló, een Spaanse immigrant in de Dominicaanse Republiek. Ron Barceló heeft een breed scala aan rumproducten, variërend van witte rum tot donkere en verouderde rum. De rum van Ron Barceló wordt geproduceerd met behulp van traditionele methoden en staat bekend om zijn soepele smaak en kwaliteit. Het merk heeft wereldwijd erkenning gekregen en wordt vaak geprezen door rumliefhebbers en kenners.

Smaak van Barceló

Barceló Rum onthult een exquise combinatie van zorgvuldig geselecteerde Dominicaanse suikerriet, gedistilleerd met meesterschap en gerijpt onder de tropische zon, wat resulteert in een rijk en complex smaakprofiel. Deze unieke mix wordt verrijkt met subtiele hints van vanille, karamel en een vleugje eiken, wat leidt tot een soepele, doch diepgaande smaaksensatie. Deze kenmerkende samenstelling nodigt uit tot een wereld van luxueuze momenten en elegante cocktails, zoals de iconische Rum Old Fashioned, waarbij de verfijnde zoetheid en robuuste aroma's naadloos versmelten tot een tijdloze smaakbeleving.

Verder richt zich de Imperial-lijn van Ron Barceló op fijnproevers en liefhebbers van premium rum, die op zoek zijn naar een uitzonderlijke drinkervaring. Met zijn onderscheidende smaken en ambachtelijke benadering heeft deze lijn een sterke reputatie opgebouwd binnen de rumwereld.

Ingrediënten

Typisch biedt de Imperial-lijn van Ron Barceló een verscheidenheid aan rumopties, waaronder: Ron Barceló Imperial: Dit is het vlaggenschipproduct van de Imperial-lijn. Het is een premium rum die wordt geproduceerd met zorgvuldig geselecteerde rumdistillaten die zijn gerijpt in eikenhouten vaten. Ron Barceló Imperial staat bekend om zijn gladde en evenwichtige smaak, met tonen van vanille, karamel en gedroogd fruit.

Ron Barceló Imperial Premium Blend: Deze variant van de Imperial-lijn is een eerbetoon aan de traditie en ervaring van Ron Barceló in het maken van rum. Het is een blend van zorgvuldig geselecteerde rumdistillaten, gerijpt in vaten die zijn blootgesteld aan de tropische klimaten van de Dominicaanse Republiek. Deze rum heeft een rijke en complexe smaak met subtiele hints van hout, kruiden en fruit.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!