Rémy Martin

Groots in cognac

Rémy Martin verzorgt een perfecte harmonie van krachtige en elegante aroma’s. Deze Fine Champagne Cognac is samengesteld uit eaux-de-vie die enkel uit de beste wijngaarden komen. Rémy Martin staat bekend om zijn superieure kwaliteit en is dan ook de meest verkochte VSOP cognac wereldwijd. Het is een heerlijke gebalanceerde cognac met een zachte afdronk die perfect is onder het genot van een warme maaltijd. Rémy Martin heeft slechts één missie, het veroveren van het hart van de Franse Cognacstreek. Dit prestigieuze cognacmerk is de enige die exclusief gebruik maakt van beste druiven uit het gebied: Grande en Petite Champagne. Het is een heldere, koperkleurige cognac die al sinds 1724 de harten van velen verovert. Rémy Martin VSOP is een blend van eaux-de-vie die minstens 4 jaar hebben gerijpt in eikenhouten vaten van het Limousin-type. Dit zorgt voor een rijke smaak en zoete aroma’s.

Over de herkomst

Hoe het begon

Sinds 1948, onder leiding van André Renaud, heeft Rémy Martin de exclusieve keuze gemaakt om alle cognacs uit Champagne te laten komen. In de jaren zestig werd l'Alliance Fine Champagne (de Alliantie voor Fijne Champagne) opgericht door André Hériard Dubreuil van het Huis Rémy Martin. Deze coöperatie verenigt duizend wijnbouwers uit Petite Champagne en Grande Champagne en levert bijna 90% van de eaux-de-vie van het Huis. Het Huis Rémy Martin brengt meer dan 80% van de Fine Champagne cognacs op de markt. Ongelooflijk, toch? De rijping vindt plaats in eiken vaten van het type Limousin, waarbij de alcohol verdampt en de wanden van de kelders zwart worden. De eau-de-vie evolueert langzaam in de loop van de tijd, onderbroken door rustperiodes en wisselingen van vaten. De uitwisseling tussen het hout, de zuurstof en de eaux de vie is constant. Afhankelijk van de stijl die wordt nagestreefd, kan cognac rijpen in jonge of oude vaten, met een sterkere of fijnere nerf op de eiken duigen. Tenslotte worden de verschillende vaten gemengd tot een cognac. De huidige keldermeester van het Huis, Baptiste Loiseau, nam deze functie in 2014 op 34-jarige leeftijd op zich. Hij treedt in de voetsporen van André Renaud, André Giraud, Georges Clot, en Pierrette Trichet.

Smaak van Rémy Martin

De VSOP cognac van Rémy Martin heeft een helder kopergouden kleur en heeft het aroma van zoete perzik en heerlijke vanille. In de smaak komt dit dan ook mooi terug samen met subtiele accenten van abrikoos. De smaak heeft een heerlijke balans en krijgt hierdoor een zachte afdronk. De XO variant heeft een volle smaak van lichte vanille en rijpe perziken. Deze bevat aroma’s van licht eiken, vanille en bloemen. Daarnaast heeft deze cognac een mooie mahonie kleur en een afdronk die voortreffelijk lang blijft hangen. De 1738 Accord Royal is rijk van smaak. Deze is zacht en aromatisch waarbij pruimen en vijgen-marmelade dominant waarneembaar zijn. Deze Cognac heeft een pruimen en vijgen-marmelade geur gecombineerd met noten en intense aroma’s van toffee en geroosterd brood. De afdronk is soepel en romig. De Rémy Martin Louis XIII is uitermate subtiel en harmonieus van smaak. Het heeft een diepe amber kleur met flitsen van goud. Het heeft een zoete smaak van sinaasappelbloesem, houtachtige kruiden, perzik, amandelen en kaneel. Deze cognac heeft een zacht fruitig aroma van met accenten van perzik en noten. De afdronk is lang aanhoudend en bevat delicate tonen van druiven, eikenhouten specerijen en vruchten.

VSOP cognac

Remy Martin staat ook bekend om hun heerlijke VSOP cognac. Deze cognac heeft een elegante, gouden kleur en zit in een luxe fles. Je ruikt en proeft dominante noten van vanille, rijpe abrikoos en gebakken appel. De VSOP is minstens vier jaar gerijpt in eikenhouten vaten of tonnen van het Limousin-type. Rémy Martin VSOP is zeer veelzijdig dankzij de complexiteit en elegantie van zijn aroma's. Deze veelzijdigheid maakt het plezierig puur, on the rocks, bevroren, of in een cocktail, zoals een Rémy Ginger cocktail. Oeh, zò veelzijdig is Remy Martin! Niet voor niets is dit merk het meest gedronken cognac in heel Nederland. Denk daar maar eens over na!

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!