Proper No. Twelve

De complexe vechterswhisky

Geniet van de zachte smaken vol vanille en honing. Proper No. Twelve is een overheerlijke Irish whisky die onder naam van MMA kampioen Conor McGregor is uitgebracht. Het is een hommage aan McGregor en zoals hij zelf zegt: “it is a proper Irish whiskey and 12 is my hometown”. Het getal verwijst naar Dublin district 12 waar Conor McGregor is opgegroeid.

Over de herkomst

Hoe het begon

Proper No. Twelve is een Iers whiskeymerk dat in 2018 werd opgericht door de Ierse MMA-vechter Conor McGregor. Het merk is vernoemd naar de Dublin 12-wijk waar McGregor opgroeide. De geschiedenis van het merk Proper No. Twelve is sterk verbonden met McGregor's Ierse afkomst en zijn wens om een premium Ierse whiskey op de markt te brengen die de geest van zijn geboorteland belichaamt. Hij heeft ongeveer 100 verschillende melanges geprobeerd, voordat hij de perfecte smaak had bereikt. Vanwege de toevoeging van geroosterd hout, beste goud gekleurde granen en het zuiverste bronwater heeft deze whisky een complexe smaak gekregen die je zeker eens geprobeerd moet hebben.

Smaak van Proper No. Twelve

Wat betreft de smaak van Proper No. Twelve wordt het beschreven als een soepele en toegankelijke blend, met tonen van vanille, honing en geroosterde eikenhouten smaken. Het is een vrij toegankelijke whiskey, die door kenners en beginners gewaardeerd kan worden vanwege de evenwichtige smaakprofielen. Proper No. Twelve wordt maar liefst drie keer gedistilleerd en vervolgens minimaal drie jaar gerijpt in bourbon vaten. Deze bevat zoals elke traditionele whisky een alcoholpercentage van 40%. Het staat bekend als een soepele en zachte whisky die toch vol en rijk van smaak is.

Ingrediënten

Wat betreft de ingrediënten, is whiskey traditioneel samengesteld uit granen, zoals gerst, maïs en rogge. De productie van whiskey omvat verschillende stadia, waaronder mouten, malen, fermenteren, distilleren en rijpen. De exacte samenstelling van Proper No. Twelve blijft een handelsgeheim van het merk, maar het kan worden aangenomen dat het volgens de traditionele Ierse whiskeyproductiemethoden wordt gemaakt, mogelijk met een mix van gerst en andere granen.

Proper No. Twelve is al snel een bekend merk geworden, mede dankzij de populariteit van McGregor en zijn grote aanhang. Het is beschikbaar in verschillende markten over de hele wereld en wordt vaak gezien als een eerbetoon aan de Ierse trots en vakmanschap op het gebied van whiskey.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!