Plantation

Caribische rum

Plantation maakt veel verschillende soorten tropische rum. Plantation houdt zich niet tot één soort rum, maar biedt zowel witte als bruine rum aan. Ze maken dranken die je erg goed kunt mixen zoals, Plantation 3 Stars of Plantation Original Dark. Maar ook rum die je het allerbeste gewoon puur kunt drinken. Rum wordt vooral in het Caribisch gebied gemaakt. Dit komt omdat de basis van rum suikerriet is en dat groeit het beste in een tropisch klimaat. Plantation haalt hun rum uit 5 verschillende gebieden: Barbados, Jamaica, Trinidad, Guyana, Panama. Deze verschillende soorten rum blenden ze ook met elkaar. Zoals hierboven benoemd, maakt Plantation zowel witte rum als bruine rum. Maar wat is nu het verschil tussen witte rum en bruine rum? Het verschil is dat bruine rum langer gerijpt is. Uit de siroop die uit de stengels van suikerriet wordt geperst, wordt witte rum destilleert. Een voorbeeld van witte rum is Plantation 3 Stars. Als je het langer rijpt in vaten, krijg je bruine rum. Omdat de smaak van bruine rum complexer is, wordt deze meestal puur gedronken. Een voorbeeld van bruine rum is Plantation Grande Reserve.

Over de herkomst

Hoe het begon

De oprichter van Plantation is Alexandre Gabriel. Een Fransman, die op zoek was naar de allerbeste rum uit het Caribisch gebied. In de jaren 90 is hij naar het Caribische gebied gegaan om daar rond te reizen op zoek naar de beste rum. Hij kwam erachter dat elk gebied zijn eigen unieke ingrediënten had om rum mee te maken en er grote verschillen waren. Hieruit is in 1999 is Plantation ontstaan. Ongeveer 15 jaar later, na toegewijd rum maken, heeft Alexandre in 2012 de Master Rum Blender of the Year prijs gekregen op de Golden Rum Barrel Awards en werd hij door The American Distilling Institute benoemd tot distilleerder van het jaar. Vandaag is hij president en eigenaar van Maison Ferrand.

Smaak van Plantation

Plantation wordt twee keer gerijpt. Eerst wordt het een aantal jaren in de tropen gerijpt in Bourbonvaten. Daarna wordt het verscheept naar Chateau de Bonbonnet in Frankrijk waar het voor de tweede keer wordt gerijpt in Ferrand French eiken vaten.

Ingrediënten

Plantation is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige en smaakvolle rum, gemaakt van de beste ingrediënten. Het belangrijkste ingrediënt is suikerriet, dat wordt verbouwd in de Caribische regio. Het suikerriet wordt zorgvuldig geselecteerd en geoogst om de beste kwaliteit te garanderen. Na de oogst wordt het suikerriet verwerkt tot melasse, dat vervolgens wordt gedistilleerd. Plantation gebruikt traditionele distillatiemethoden om de smaak en aroma's van de rum te optimaliseren. De rum wordt daarna gerijpt in eikenhouten vaten, waar het zijn karakteristieke smaak en kleur ontwikkelt. Daarnaast gebruikt Plantation ook andere ingrediënten zoals kruiden en specerijen, om de smaak en geur van de rum te versterken en te verfijnen. Elk ingrediënt wordt zorgvuldig geselecteerd en toegevoegd in de juiste verhoudingen om een perfect gebalanceerde rum te creëren. Het resultaat is een heerlijke en complexe rum met een rijke smaak en aroma's van vanille, karamel en fruit.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!