Piper Heidsieck

Champagne van de sterren

De premium champagne die elke speciale gelegenheid bekroond met heerlijke bubbels. Piper-Heidsieck is een bekroond champagnehuis, met een rijke historie. Veel beroemdheden hebben met regelmaat van een fles Piper-Heidsieck bubbels genoten. Naast een groot verleden, biedt het merk heerlijke champagnes aan. Hedendaags staat champagne van Piper-Heidsieck bekend als een zachter en meer toegankelijk. Dit varieert per soort champagne. Er worden verscheidene soorten produceert: van Brut tot Rosé. Het bedrijf is gevestigd in Reims, en maakt veelal gebruik van de wijngaarden in Montagne de Reims. Daarnaast worden de druiven bij 70 verschillende champagne boeren gekocht. Dankzij deze methode is Piper-Heidsieck de meest bekroonde champagne maker van deze eeuw.

Over de herkomst

Hoe het begon

Met een rijke historie, dat dateert tot in 1785, behoort het merk tot één van de traditionele champagne producent. Destijds wou oprichter Florens-Louis Heidsieck indruk maken op zijn verloofde Agathe Perthois. Dat wou hij doen door een “wijn met een glimlach” te maken. Dat zijn eerste cuvée een succes werd blijkt uit dat zelfs toenmalige koningin Marie-Antoinette verliefd werd op de champagne.In de recente historie heeft het merk ook veel roem vergaard. De productiejaren 1953 en 1955 staan bekend als meesterwerken. Hollywood-sterren zoals Marilyn Monroe gaven aan dat Piper-Heidsieck het merk van voorkeur was. Tijdens de Oscars van 1964 werd een levensgrootte fles gebruikt. De 1,82 meter hoge fles bevatte maar liefs 64 flessen Piper Heidsieck vintage champagne.Daarna kende Piper-Heidsieck een mindere periode. Dit hield aan tot het midden van de jaren negentig. Sindsdien heeft het merk verscheidene prijzen behaald, zoals in 2010. Tijdens de Decanter World Wine Awards werden niet minder dan 20 medailles en vijf trofeeën behaald. Onder leiding van wijnmaker Régis Camus werden grote successen gehaald.

Smaak van Piper Heidsieck

Naast de klassieke Brut biedt het champagnehuis meerdere soorten champagne aan. Zoals het hoort bieden ze Vintage aan, dat per oogstjaar van smaak verschilt. Voor een ervaring met meer fruit is de Rosé Sauvage zeer geschikt.

Ingrediënten

De belangrijkste ingrediënten van Piper-Heidsieck Champagne zijn de druiven, die zorgvuldig zijn geselecteerd uit de beste wijngaarden in de regio Champagne, Frankrijk. De belangrijkste druivenrassen die worden gebruikt zijn Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. De Pinot Noir druif zorgt voor structuur en kracht in de wijn, terwijl de Pinot Meunier druif een fruitige en bloemige smaak toevoegt. De Chardonnay druif geeft een frisheid en mineraliteit aan de wijn. Naast de druiven worden er nog andere ingrediënten gebruikt, zoals suiker en gist, om de tweede gisting in de fles te laten plaatsvinden. Het proces van het maken van Piper-Heidsieck Champagne is een delicate balans tussen het gebruik van de juiste ingrediënten en de zorgvuldige productiemethode, wat resulteert in een unieke en heerlijke champagne die wereldwijd geliefd is.