monkey shoulder

Make it Monkey

Monkey Shoulder activeert, daagt uit en vindt altijd een manier om het net even anders te doen. Ondeugend met een vleugje humor. De blended malt whisky wordt gemaakt voor een nieuwe generatie whisky drinkers en leent zich perfect voor cocktails.

Over de herkomst

Hoe het begon

Monkey Shoulder is een relatief jong merk, dat werd gelanceerd in 2005 door de onafhankelijke bottelaar William Grant & Sons. De whisky is vernoemd naar een aandoening die vroeger werd geassocieerd met het handmatig draaien van gerst tijdens het moutproces. Dit proces werd vaak uitgevoerd door distilleerderijarbeiders die de "monkey shoulder" -schouderblessure opliepen. De Monkey Shoulder-blend werd gecreëerd als een eerbetoon aan deze arbeiders en als een moderne, eigentijdse whisky die een nieuwe generatie whiskydrinkers zou aanspreken. Het recept voor Monkey Shoulder is gebaseerd op de drie single malt whisky's die worden geproduceerd door de distilleerderijen Glenfiddich, Balvenie en Kininvie, die allemaal eigendom zijn van William Grant & Sons. Sinds de lancering heeft Monkey Shoulder snel aan populariteit gewonnen bij whiskydrinkers over de hele wereld. Het merk heeft tal van prijzen gewonnen, waaronder meerdere gouden medailles op de International Wine & Spirit Competition, en wordt vaak gebruikt als basis voor cocktails vanwege zijn zachte, toegankelijke smaakprofiel.

Smaak van Monkey Shoulder

Monkey Shoulder heeft een zachte, romige en zoete smaak met tonen van vanille, toffee, honing en lichte hints van specerijen en eikenhout. Het heeft ook een fruitige smaak met tonen van rijpe peren en appels, en een subtiele rokerigheid. De whisky heeft een medium body en een lange, aangename afdronk. Over het algemeen wordt Monkey Shoulder beschouwd als een toegankelijke en smaakvolle whisky, perfect om puur van te genieten of als basis voor een cocktail.

Ingrediënten

Monkey Shoulder is gemaakt van drie single malt whisky's die afkomstig zijn uit de Speyside-regio in Schotland. Deze whisky's worden geproduceerd door de distilleerderijen Glenfiddich, Balvenie en Kininvie en worden vervolgens samengevoegd om de kenmerkende Monkey Shoulder-blend te creëren. De whisky wordt gerijpt in bourbonvaten en heeft een leeftijd van 3 tot 14 jaar. De ingrediënten voor Monkey Shoulder zijn dus de gerst, water en gist die worden gebruikt om de single malt whisky's te maken, evenals de bourbonvaten waarin ze rijpen en het water dat wordt gebruikt om de whisky te verdunnen voor het bottelen.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Monkey Shoulder

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!