Lolea

Mediterranean aperitif

Lolea is hét mediterrane aperitief voor deze zomer! Een ready-to-drink wijncocktail gemaakt van kwalitatieve wijn met een fruitige en licht sprankelende smaak. De wijnen die Lolea gebruikt worden zelf geoogst want hoe beter de wijn, hoe beter de sangria! Lolea is 100% natuurlijk, ongepasteuriseerd, en gemaakt met de beste ingrediënten. Lolea is in 2013 in Zaragoza in Spanje opgericht en wordt daar sindsdien gemaakt. Lolea is een persoonlijk project van vier vrienden die simpelweg wilden delen waar ze het meest van houden, waaronder de Spaanse tradities en haar gastronomie. De groep van vier is voorstander van het overbrengen van een actueler, moderner beeld van Spanje.

Over de herkomst

Hoe het begon

Lolea is een relatief jong merk dat in 2013 werd opgericht in Zaragoza, Spanje. Het bedrijf werd opgericht door een groep vrienden met een passie voor het maken van ambachtelijke sangria en vermouth. Hun doel was om traditionele recepten te moderniseren en drankjes te maken die geschikt waren voor de hedendaagse smaak. Het begon allemaal met de creatie van de Lolea No. 1 sangria, een rode wijn sangria die in een karakteristieke, retrofles werd gebotteld. De No. 1 was een groot succes en inspireerde het bedrijf om meer smaken te ontwikkelen en uit te breiden naar nieuwe markten. Inmiddels heeft Lolea een breed scala aan sangria's en vermouths in verschillende smaken en formaten, die worden verkocht in meer dan 50 landen wereldwijd. Het succes van Lolea is deels te danken aan de hoge kwaliteit van de ingrediënten die ze gebruiken en de zorgvuldige productieprocessen. Alle dranken worden met de hand gemaakt in kleine batches, om de perfecte balans van smaken en aroma's te garanderen. Daarnaast hebben ze ook veel aandacht besteed aan het ontwerp van de flessen en verpakkingen, die allemaal een vintage-geïnspireerde uitstraling hebben die perfect past bij de retro-esthetiek van het merk.

Smaak van Lolea

Lolea is een Spaans merk dat zich richt op het produceren van sangria's en vermouths. De smaak van Lolea sangria is verfrissend en fruitig, met tonen van citrusvruchten en een hint van kruiden zoals kaneel. Het heeft een licht zoete smaak die goed in balans wordt gehouden door de zure toetsen van de wijn en het fruit. De vermouths van Lolea hebben ook een fruitige smaak, maar met meer complexe en kruidige tonen. Over het algemeen zijn de dranken van Lolea gemakkelijk te drinken en zijn ze geschikt voor alle gelegenheden, van een ontspannen middag met vrienden tot een feestelijke bijeenkomst.

Ingrediënten

De Lolea sangria wordt gemaakt van rode of witte wijn, afhankelijk van de variant, vermengd met vers geperst vruchtensap zoals sinaasappel, citroen en limoen. Het wordt ook gezoet met suiker en op smaak gebracht met een mix van kruiden en specerijen zoals kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. De vermouths van Lolea worden gemaakt van een basis van witte of rode wijn en versterkt met een destillaat van kruiden en planten, zoals absint, gentiaan en koriander. Andere ingrediënten die worden gebruikt om de dranken van Lolea hun karakteristieke smaak te geven zijn fruit zoals appel, perzik en aardbei, en aromatische planten zoals tijm en salie.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Lolea

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!