Licor 43

Ontdek de smaak van Spanje

Licor 43, ook bekend als "Cuarenta Y Tres" of "Licor Cuarenta Y Tres" in het Spaans, werd ongeveer 300 jaar voor Christus gecreëerd en behoort nu tot een van de bekendste Spaanse likeuren. Likor 43 wordt gemaakt van 43 verschillende ingrediënten en is heerlijk zoet met een sterke vanillesmaak. We weten dat er 43 ingredienten in gaan en dat rum de basis vormt. Er worden veel fruitsappen en kruiden gebruikt, waarvan vanille de meest aanwezige is. Dat is niet genoeg om tot de onmiskenbare smaak te komen. Tot op heden is het gehele productieproces een strikt geheim.

Over de herkomst

Hoe het begon

Het legendarische origineel van Licor 43 is ontstaan voor de huidige jaartelling. Ruim 200 voor Christus was Liquor Mirabilis de wonderlikeur van de Zuid-Spaanse stad Cartagena. Door de immense populariteit wouden de Romeinen het drankje verbieden. Dit lukte niet, en de Carthagers bleven genieten van het recept. Eeuwen later, in 1946, begon de familie Zamora met het produceren van de moderne Licor 43. Door de smaak begon het drankje al snel populair te worden. Toeristen in Spanje proefden de likeur en namen de ervaring mee naar huis. Al snel veroverde het merk de wereld. Tegenwoordig wordt het naar meer dan 60 landen verscheept en verkocht. Licor 43 is genoemd naar de 43 natuurlijke ingrediënten die in deze likeur worden verwerkt. Tot op heden houden de makers een deel van deze ingrediënten geheim. De goudgele likeur wordt gemaakt met vanille en gefilterde citrus- en andere vruchtensappen. Hij bevat ook extracten van aromatische planten en specerijen.

Smaak van Licor 43

Licor 43 is een zoete likeur met een unieke smaak die wordt gekenmerkt door vanille, citrus en kruiden zoals koriander en zoethout. De vanilletonen zijn het meest opvallend, waardoor de likeur een romige en zachte smaak heeft. De citrusnoten voegen een frisse toets toe en de kruiden zorgen voor een licht kruidige en aardse smaak. Licor 43 heeft een subtiele zoetheid die niet overweldigend is en wordt vaak puur of gemixt met frisdrank of sap gedronken. Het is een veelzijdige likeur die goed past bij verschillende gelegenheden en smaken.

Ingrediënten

Licor 43 is gemaakt van een geheime mix van 43 natuurlijke ingrediënten, waaronder vanille, citrusvruchten, kruiden en specerijen. Het belangrijkste ingrediënt is vanille, dat afkomstig is van orchideeën die groeien in tropische gebieden zoals Madagaskar. Andere belangrijke ingrediënten zijn citrusvruchten zoals citroen, sinaasappel en limoen, die zorgen voor de frisse smaak. Koriander en zoethout voegen een kruidige en aardse smaak toe. De precieze verhoudingen van de ingrediënten zijn geheim en worden al generaties lang doorgegeven binnen de familie die Licor 43 produceert.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Licor 43

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!