Jägermeister

Ijskoud de beste

Breek het ijs met Jägermeister! De alcoholische kruidenlikeur voor echte kou vreters. Voor veel Nederlanders staat Jägermeister gelijk met wintersport, maar het is ook een uitstekend drankje op andere feestelijke momenten. Prima om puur te drinken en tegelijkertijd ook zeer geschikt om te mixen. De distilleerderij staat in Wolfenbüttel. Dat ligt in de deelstaat Nedersaksen, dat aan Nederland grenst. De oorsprong van het kruidenbitter is dus dichterbij Nederland dan je denkt.

Over de herkomst

Hoe het begon

Jägermeister is een krachtige kruidenlikeur gemaakt van een mix van 56 verschillende kruiden. De unieke elixer is in het Duitse Wolfenbüttel gecreëerd door Curt Mast. Dit was in 1934 al een feit. Het enige wat nog ontbrak, was een passende naam. Omdat Curt Mast een gepassioneerd jager was droeg hij zijn uitvinding op aan de jagers. ''Jägermeister'' was een bekend begrip in zijn geboorteplaats Wolfenbüttel. Het Jägermeister logo is afgeleid van de legende van Sint-Hubertus. Hubertus was een jager uit de vroege Middeleeuwen, die onder andere op herten joeg. Curt Mast besloot om het beeld van het hert als een eerbetoon te tonen. Het staat symbool voor de ware jachtmeester, die respect heeft voor de natuur. Dan de fles zelf, Curt Mast wilde maar wat graag een fles die tegen een stootje kon. Onhandig zijn we soms allemaal. Om de perfecte fles te vinden liet hij verschillende flessen in allerlei vormen maken. Om vervolgens deze flessen op zijn eikenhouten vloer te laten vallen. Totdat er eentje bij zat die daartegen bestand was. Zowel praktisch als iconisch dus! Ruim 80 jaar later is deze herkenbare, vierkante fles nog steeds te vinden in de supermarkt, in bars en clubs over te hele wereld.

Smaak van Jägermeister

Jägermeister heeft een complexe en kruidige smaak, met tonen van gember, kaneel, kruidnagel en andere kruiden en specerijen. Het heeft ook een lichte zoetheid en een bittere afdronk. De smaak is vrij intens en kan misschien even wennen zijn voor nieuwe drinkers. Over het algemeen wordt Jägermeister gewaardeerd om zijn unieke smaak en wordt het vaak genoten als een digestief, hoewel het ook populair is in verschillende cocktails en mixdrankjes.

Ingrediënten

Deze populaire Duitse likeur is samengesteld uit een complexe mix van kruiden en specerijen. De exacte samenstelling is een goed bewaard geheim, maar de fabrikant heeft bevestigd dat het meer dan 56 natuurlijke ingrediënten bevat. Enkele van de bekende ingrediënten zijn: kruidnagel, kaneel, gemberwortel, steranijs, citrusvruchten, zoethout, venkel en kardemom. Deze ingrediënten worden vermengd met alcohol en water om de karakteristieke smaak van Jägermeister te creëren. Hoewel dit de bekende ingrediënten zijn, kan de exacte samenstelling en verhouding van de kruiden en specerijen variëren, aangezien het recept dus een goed bewaard geheim is.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!