jägermeister
Ijskoud de beste
Breek het ijs met Jägermeister! De alcoholische kruidenlikeur voor echte kou vreters. Voor veel Nederlanders staat Jägermeister gelijk met wintersport, maar het is ook een uitstekend drankje op andere feestelijke momenten. Prima om puur te drinken en tegelijkertijd ook zeer geschikt om te mixen. De distilleerderij staat in Wolfenbüttel. Dat ligt in de deelstaat Nedersaksen, dat aan Nederland grenst. De oorsprong van het kruidenbitter is dus dichterbij Nederland dan je denkt.
DISCOLAMP CADEAU
Ontvang nu een Jägermeister discolamp cadeau bij aankoop van een Jägermeister product vanaf 70 cl! De discolamp wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd als je een product van Jägermeister aanschaft.
OP = OP




Over de herkomst
Hoe het begon
Jägermeister is een krachtige kruidenlikeur gemaakt van een mix van 56 verschillende kruiden. De unieke elixer is in het Duitse Wolfenbüttel gecreëerd door Curt Mast. Dit was in 1934 al een feit. Het enige wat nog ontbrak, was een passende naam. Omdat Curt Mast een gepassioneerd jager was droeg hij zijn uitvinding op aan de jagers. ''Jägermeister'' was een bekend begrip in zijn geboorteplaats Wolfenbüttel. Het Jägermeister logo is afgeleid van de legende van Sint-Hubertus. Hubertus was een jager uit de vroege Middeleeuwen, die onder andere op herten joeg. Curt Mast besloot om het beeld van het hert als een eerbetoon te tonen. Het staat symbool voor de ware jachtmeester, die respect heeft voor de natuur. Dan de fles zelf, Curt Mast wilde maar wat graag een fles die tegen een stootje kon. Onhandig zijn we soms allemaal. Om de perfecte fles te vinden liet hij verschillende flessen in allerlei vormen maken. Om vervolgens deze flessen op zijn eikenhouten vloer te laten vallen. Totdat er eentje bij zat die daartegen bestand was. Zowel praktisch als iconisch dus! Ruim 80 jaar later is deze herkenbare, vierkante fles nog steeds te vinden in de supermarkt, in bars en clubs over te hele wereld.


Smaak van Jägermeister
Jägermeister heeft een complexe en kruidige smaak, met tonen van gember, kaneel, kruidnagel en andere kruiden en specerijen. Het heeft ook een lichte zoetheid en een bittere afdronk. De smaak is vrij intens en kan misschien even wennen zijn voor nieuwe drinkers. Over het algemeen wordt Jägermeister gewaardeerd om zijn unieke smaak en wordt het vaak genoten als een digestief, hoewel het ook populair is in verschillende cocktails en mixdrankjes.


Ingrediënten
Jägermeister bevat meer dan 50 verschillende kruiden, wortels, bloemen en vruchten, waaronder gemberwortel, kaneelbast, steranijs, nootmuskaat, kardemom, kruidnagel, peper en citrusvruchten. Het exacte recept is een goed bewaard geheim, maar het mengsel wordt gedurende enkele maanden in eikenhouten vaten gerijpt voordat het wordt gebotteld. Het resultaat is een complexe, kruidige smaak die populair is als digestief en in verschillende cocktails en mixdrankjes.
go beyond the bottle
De lekkerste cocktailrecepten met Jägermeister

Maremory
Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai
Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!
Alles wat je moet weten over gin
Het is moeilijk voor te stellen dat single malt whisky een relatief nieuwe whisky variant is. De productiemethode bestaat al eeuwen, maar was nooit in trek bij consumenten. Pas in de tweede helft van de 20e eeuw meerdere Schotse distilleerderijen zich hieraan gingen wagen. De regels zijn simpel. Een single malt moet voor 100% uit gemoute gerst gemaakt worden. Het Engelse woord voor mout is dan ook malt. Het verwarrende is alleen dat het niet uit een enkele batch van mout gemaakt wordt. Een single malt whisky is uiteindelijk ook gewoon een blend van meerdere whisky’s. De voorwaarde is alleen wel dat de whisky’s uit dezelfde distilleerderij komen. Dat is waar het stukje ‘single’ in de naam single malt naar verwijst. Ondanks dat single malt whisky een blend van meerdere whisky’s is, zal je de kenmerkende eigenschappen van de distilleerderij terugproeven.
Hoe wordt gin gemaakt?
Voor de productie van single malt whisky heb je 3 hoofdingrediënten nodig. Elke single malt begint met gerst, water en gist. Elk ingrediënt heeft veel invloed op de uiteindelijke smaak. Deze whisky stijl wordt in batches gemaakt. De eerste handeling is het mouten van het gerst. Dit is essentieel om de nodige enzymen in het gerst te activeren. Zo onstaan er suikers en zetmeel, wat omgezet gaat worden in alcohol.
Alles wat je moet weten over gin
De geschiedenis van single malt whisky loopt parallel met dat van andere soorten whisky, tot aan het begin van de 20e eeuw. Dit waren de hoogtijdagen van de blended scotch whisky’s. De blended whisky’s hadden de Ierse en Amerikaanse varianten eruit geconcurreerd. Ook al waren dit Ierse varianten de kwalitatief betere whisky’s. Dankzij de efficiënte productiewijze, waren blended whisky’s veel goedkoper en voelden moderner aan.