jack daniels

Echte tennessee whisky

Voor sommigen is Jack Daniel's Amerika in een fles. Velen denken dat Jack Daniel's bourbon whisky is. Dit is echter niet het geval, Jack Daniels is een echt Tennessee whisky. Jack Daniels Old No. 7 is de eerste whisky die op de markt is gebracht. Deze iconische whisky is geboren als een heldere whisky en dankt zijn rijke kleur aan de verkoolde eiken vaten waarin hij rijpt. Zijn geur is zéér zacht met een houtachtige en een fruitige ondertoon voordat de smaak overgaat in een mengeling van karamel, vanille en de kenmerkende tonen van eikenhout en fruit. Inmiddels vallen er 6 merken onder Jack Daniel’s Distilleerderij . Jack Daniels Old No. 7, Tennessee Rye, Single Barrel Collection, Gentleman jack, Tennesse Honey en Tennessee Fire. Al deze dranken hebben een geheel eigen karakter en stuk zijn voor stuk het proberen waard.

Over de herkomst

Hoe het begon

Jack Daniel’s is de man aan wie deze drank zijn naam te danken heeft. Jack verliet het huis al op jonge leeftijd. Als tiener, kwam hij uiteindelijk aan het eind van de jaren 1850 te wonen en werken op de boerderij van dominee Call. Gesuggereerd wordt dat Jack een moeilijke band had met zijn stief moeder en daarom op jonge leeftijd het nest verliet. De boerderij van Call lag in de buurt van Lynchburg, Tennessee. Op deze boerderij was een distilleerderij, hier had Jack al snel belangstelling voor. De distilleerderij van Call stond onder toezicht van een slaaf Nathan "Nearest" Green. Call en Nearest leerden Jack hoe hij whisky moest maken. Niemand had verwacht dat destilleren de passie van zijn leven zou worden. Na de burger oorlog nam Call het besluit zijn bedrijf aan Jack te verkopen. Zo werd Nearest een vrije man. Hij werd door Jack in dienst genomen en werd de allereerste hoofd distilleerder ook wel master distilleerder genoemd - van de Jack Daniel Distilleerderij. Hoewel normaal voor zijn tijd heeft Jack nooit slaven gehad, Jack’s team bestond uit ingehuurde krachten. Jack verplaatste zijn bedrijf in 1881 naar Cave Spring Hollow. Rond die tijd gaf Nearest het stokje door aan zijn zoons en daarna kleinzoons. Inmiddels is het al meer dan 150 jaar sinds Jack en Nearest voor het eerst samen whisky maakten. Nog altijd ondersteunt een lid van de familie Green de werkzaam de Jack Daniel’s Distillery. Achter het Jack Daniel’s gaat een uniek verhaal schuil van twee mannen, hun vriendschap en de whisky die ze samen maakten.

Smaak van Jack Daniels

Jack Daniels heeft een rijke en complexe smaak die wordt gekenmerkt door een uitgesproken zoetheid van gekarameliseerde suiker en vanille, die wordt gebalanceerd door een lichte kruidigheid van eikenhout en kruidnagel. Het heeft ook hints van gebrande noten en een vleugje rook, wat bijdraagt aan de diepte van de smaak. De nasmaak is glad en warm met een lichte tinteling op de tong. Over het algemeen is Jack Daniels een uitgesproken whisky met een kenmerkende smaak die zowel beginners als kenners aanspreekt.

Ingrediënten

Jack Daniels whisky wordt gemaakt van een mix van maïs, rogge en gemoute gerst. Dit mengsel wordt vermengd met gefilterd water en gist, waarna het wordt gefermenteerd om alcohol te produceren. Na de eerste distillatie wordt het alcoholgehalte verhoogd en de smaak verfijnd. Na een tweede distillatie wordt de whisky gerijpt in verkoold eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de unieke smaak van Jack Daniels. Tijdens het rijpingsproces krijgt de whisky ook zijn kleur en worden de smaken verder ontwikkeld.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Jack Daniels

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!