Havana Club

Lekkerste Cubaanse rum merk

Wat maakt de beste basis voor een Cubaanse cocktail? De enige authentieke Cubaanse cocktail die verkrijgbaar is! Havana Club rum draagt het officiële 100% Cubaans label. Deze wordt uitgedeeld door de overheid van het tropische eiland. Net zoals Cuba kent Havana Club een rijke historie. Na de revolutie werd het bedrijf genationaliseerd door de nieuwe communistische regering. Door de jaren heen werd het door de regering als tegenligger voor Bacardi ingezet. Havana Club is elegant en stijlvol, terwijl het toch betaalbaar blijft. Rum is een onmisbaar onderdeel van Cubaanse cultuur en daarom moet elke fles aan de hoogste kwaliteit voldoen. Met Havana Club proef je de tijd die er in het maken is gestopt.

Over de herkomst

Hoe het begon

Havana Club is een rum merk dat in 1878 te Cuba is opgericht. Oorspronkelijk werd deze rum door familiebedrijf José Arechabala geproduceerd. Het merk werd na de Cubaanse Revolutie van 1959 genationaliseerd. In 1993 richtten de Franse onderneming Pernod Ricard en de Cubaanse regering een 50:50 joint venture op onder de naam Corporación Cuba Ron. Zij begonnen Havana Club wereldwijd te exporteren, op de VS na. Dit was het gevolg van een embargo dat door de Amerikaanse regering was ingesteld. Bacardi, een andere Cubaanse familie die Cuba had verlaten na de Cubaanse revolutie had het originele recept van Havana Club van de Arechabala familie opgekocht. In 1994 begon Bacardi Havana Club Rum te produceren. Bacardi en Pernod Ricard zijn tot het heden verwikkeld in een strijd over het eigendomsrecht van de naam "Havana Club". Meer weten over Bacardi? Lees dan: alles over Bacardi, geschiedenis en overheerlijke cocktail recepten. Je zult je wellicht afvragen wat Havana Club nou zo speciaal maakt. Meerdere factoren spelen hier een rol in. Het zijn de unieke ingrediënten van de natuur: suikerriet, vruchtbare grond, het perfecte tropische klimaat dat Cuba de bijnaam "het eiland van de rum" heeft gegeven. De mensen: de oogsters, de distilleerderij teams en de meester-makers. Stuk voor stuk gemotiveerd door een passie voor de Cubaanse traditie. Tot slot de tijd, elk rum rijpt namelijk op zijn minst drie jaar. Dankzij dit alles is Havana Club de meest beloonde Cubaanse rum ter wereld, met vele smaak prijzen. Dit maakt het allemaal de moeite waard. Een rum voor de echte liefhebber en fijnproever.

Smaak van Havana Club

Met een Havana Club rum heb je de ideale basis voor de klassieke Cubaanse rum cocktail. Het merk produceert standaard een smaakvolle witte rum (Añejo 3 Años), warme bruine rum (Añejo 7 Años) en een ideale tussenweg van wit en brum (Añejo Especial). Daarnaast komen er steeds meer speciale varianten op de markt. Elk heeft een eigen doelgroep of gelegenheid waarvoor het gemaakt is. Bijvoorbeeld de Havana Club Unión is geschikt om samen met een Cubaanse sigaar te nuttigen. Tenslotte moet de ware rum liefhebber de 15 Años een keer geproefd hebben. Een ware smaaksensatie.

Ingrediënten

De belangrijkste ingrediënten van Havana Club rum zijn suikerriet en water. Suikerriet wordt verbouwd in Cuba en het sap wordt gefermenteerd en gedistilleerd om rum te maken. Het water dat wordt gebruikt in het productieproces komt uit natuurlijke bronnen in de buurt van de distilleerderij. Havana Club rum wordt vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten, die bijdragen aan de complexe smaak en kleur van de rum. Naast deze ingrediënten kunnen er ook natuurlijke aroma's en kruiden worden toegevoegd om de smaak van de rum te verbeteren. Havana Club rum is een authentieke Cubaanse rum die wordt geproduceerd volgens traditionele methoden met kwaliteitsingrediënten.