Grey Goose

Elegante premium wodka

Proef de elegante smaak van deze premium Wodka uit de beroemde Cognacstreek in Frankrijk. Grey Goose is gemaakt van 100% van de fijnste granen uit de Franse streek 'La Beauce'. het wordt vijf maal gedistilleerd en elke distillatie maakt de wodka zachter. Na distillatie wordt puur bronwater toegevoegd dat is gefilterd op natuurlijke wijze over kalksteen. Dit geeft Grey Goose zijn authentieke, pure smaak. Grey Goose is ontstaan met als doel een wodka te creëren waarin vakmanschap, diepte en karakter terug te vinden is. De uitstraling van Grey Goose sluit perfect aan op de hoge kwaliteit die het biedt. De zachte smaak maakt het perfect om te drinken onder het genot van een mals stuk vlees, gerookte vis of bijvoorbeeld kleine hapjes. Deze premium wodka is helder en kleurloos met een zachte afdronk. Naast de subtiele fruitige smaken geeft Grey Goose een elegante bloemenaroma af.

Over de herkomst

Hoe het begon

Op een zomerse dag in 1997 heeft Sidney Frank Grey Goose opgericht. Hij wilde een luxe wodka ontwikkelen en werkte samen met keldermeester François Thibault om te profiteren van zijn expertise in de productie van cognac. Al eeuwenlang beoefenen de allerbeste experts ter wereld in de Cognacsteek de verfijnde kunst van het distilleren. Om de beste vodka te creëren, laat François Thibault zich inspireren door de lange geschiedenis van de cognacs en beroemde wijnen uit de streek. Grey Goose vodka wordt gemaakt met slechts twee ingrediënten: de beste single-orgin wintertarwe van Picardie en puur bronwater uit de bron in Gensac-la-Pallue. Het zuivere water is op een natuurlijke wijze gefilterd door kalkstenen. Grey Gooze wordt vijf keer gedistilleerd met een uniek systeem van koper destillatie. Elke distillatie maakt de vodka zachter. Het assortiment van Grey Goose was in 2001 uitbereid met L'Orange. De smaak van L'Orange is te vergelijken me de schil van een sinaasappel, licht, fris en beetje bitter. Een jaar later volgt Le Citron, gemaakt met ’s werelds beste citroenen en doordringt met essentiële oliën. Hierdoor smaakt het helder met gebalanceerde citroen tonen. Aantal andere smaken worden geïntroduceerd in de daaropvolgende jaren. In 2004 werd Grey Goose overgenomen door Bacardi. Sidney Frank de oprichter van Grey Gooze, verklaarde dat hij geen beter nieuw thuis kan bedenken voor Grey Goose dan Bacardi. Bacardi heeft veel kennis van merkontwikkeling en dit zal ervoor zorgen dat het volledige potentieel van Grey Goose wordt ontwikkeld. Leuk weetje: De binnenkant van elke fles wordt een keer gewassen met Grey Goose, dus het is de enige vloeistof die de fles ooit heeft aangeraakt. Zelfs elke kurk wordt geweekt in Grey Goose voordat het wordt gebruikt.

Smaak van Grey Goose

De Originele Grey Goose heeft een subtiele smaak van groene appel met witte bloesem en op de achtergrond een lichte citroensmaak met hints van amandelcrème. Deze smaak is wereldwijd geliefd en wordt naast puur, vaak gebruikt voor mixdranken en cocktails. Grey Goose Essences bevatten enkel de beste ingrediënten om een smaakvolle mix te creëren tussen fruit en botanische planten. Wilde aardbeien, rosé watermeloen of witte perzik gemengd met de kruidige vleugen van citroengras, basilicum of rozemarijn. De Flavoured wodka’s worden gemaakt met behulp van de extracten van enkel de beste vruchten. La Poire maakt gebruik van de frisheid van de anjou peer. L’Orange maakt gebruik van de natuurlijke essentie van verse sinaasappels en Le Citron van de etherische oliën van de beste citroenen uit de Menton. Deze ingrediënten zorgen ieder voor een unieke smaakbeleving.

Ingrediënten

Naast de standaard Grey Goose met een zachte groene appel en witte bloesem smaak zijn er verscheidene andere varianten beschikbaar. Zo zijn er de Essences en de Flavoured Wodka’s . De Essences bestaan uit natuurlijke mix van fruit en botanische planten. Een aantal varianten zijn: Strawberry & Lemongrass, Watermelon & Basil en White Peach & Rosemary. De Flavoured Wodka’s zijn doordrenkt met enkel de beste vruchten voor een smaaksensatie. Hieronder vallen onder andere La Poire, L’Orange en Le Citron.