Grant's whisky

The way through is together

Veel whisky’s krijgen hun smaak van slechts één vat, maar wij rijpen Grant’s Triple Wood in drie verschillende type vaten: Virgin Oak vaten geven een kruidige robuustheid, American Oak brengt subtiele, zachte vanille en refill Bourbon vaten zorgen voor een zoete toets van bruine suiker. Het resultaat is een whisky met een zachte, rijke smaak zoals je nog niet eerder hebt geproefd.

Over de herkomst

Hoe het begon

Grant's whisky heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1887, toen William Grant de Glenfiddich distilleerderij in Schotland oprichtte. Na vele jaren van hard werken en experimenteren met verschillende whiskysoorten, creëerde Grant's in 1898 hun beroemde blended whisky. Het merk Grant's groeide snel in populariteit en werd in de jaren 60 van de vorige eeuw zelfs de best verkochte whisky van Schotland. Het succes van Grant's was mede te danken aan de lancering van de "Stand Fast" reclamecampagne, die een iconische slogan werd voor het merk. In de loop der jaren heeft Grant's verschillende innovaties doorgevoerd, zoals de introductie van de Grant's Family Reserve in 1978 en de Grant's 25 Year Old in 1997. Tegenwoordig is Grant's nog steeds een zeer gewaardeerd whiskymerk, met een brede selectie van blended en single malt whisky's die wereldwijd worden verkocht.

Smaak van Grant's

Neus: Complex, clean met tonen van rijpe peer en zomerfruit. Smaak: Gebalanceerde zoete tonen van vanille met maltige en licht florale geuren Afdronk: Lang en zoet met een subtiel vleugje rook.

Ingrediënten

Grant's whisky wordt gemaakt van een blend van verschillende single malt en graan whisky's. De single malt whisky's worden geproduceerd door de distillatie van 100% gemoute gerst en het gebruik van natuurlijk bronwater. Deze single malt whisky's worden vervolgens gemengd met graan whisky's, die worden geproduceerd door de distillatie van gemout graan en ongemoute granen zoals maïs, tarwe en gerst.

Het gebruik van verschillende whisky's en granen bij het maken van Grant's zorgt voor een unieke smaak en aroma. De whisky wordt gerijpt in eikenhouten vaten, die bijdragen aan de smaak en kleur van de whisky.

Naast de ingrediënten die gebruikt worden bij de productie van de whisky, is het natuurlijke bronwater dat gebruikt wordt bij de productie van Grant's van groot belang. Dit water komt uit een nabijgelegen bron en wordt gefilterd om eventuele onzuiverheden te verwijderen.

Door het gebruik van hoogwaardige ingrediënten en de zorgvuldige productiemethoden, heeft Grant's een reputatie opgebouwd als een van de beste whisky's ter wereld.