The Glenlivet

Tropische single malt

Whisky van The Glenlivet staat voor zachte scotch met tropische smaken. Deze single malt whisky is afkomstig uit Speyside, dé regio van zachte en fruitige whisky's. Deze whisky is heerlijk als aperitief en is goed te combineren met lichte desserts. In ons assortiment bieden we maar liefst 14 verschillende varianten van deze heerlijke single malt. The Glenlivet varianten hebben een alcoholpercentage van 40% tot 62% en zijn beschikbaar in 20 cl tot 100 cl. Doorgaans zijn The Glenlivet whisky's van licht gouden kleur met zoete tonen van tropisch fruit. De whisky wordt eerst gerijpt in traditioneel eikenhout. Daarna wordt deze verder gerijpt in Amerikaanse eiken vaten met tonen van vanille die de whisky zijn kenmerkende zachtheid geeft. De zoet getipte aroma’s en tropische vruchtensmaak zullen je verrijken met de authentieke Schotse smaak. The Glenlivet was de eerste gelegaliseerde whiskydistilleerderij in 1824. Het is ‘The single malt that started it all’.

Over de herkomst

Hoe het begon

Het verhaal van The Glenlivet begin in 1822. De afgelegen Livet vallei maakte het ideaal voor een illegale distillatie. Hier leerde de stichter van het merk, George Smith, zijn vak. Deze illegale distilleerderij werd een groot succes. In 1822 kwam de koning George IV op staatsbezoek in Schotland en wilde direct een druppel proeven van de beruchte Glenlivet whisky. Ook al was het illegaal, dit hield de koning niet tegen. Twee jaar later, in 1824, veranderde de wetgeving en kon George een licentie halen om de distilleerderij legaal te maken. Wegens het grote succes achter de Glenlivet whisky wilden andere concurrenten heel graag de naam ‘Glenlivet’ voor zichzelf gebruiken om van deze bekendheid mee te profiteren. Vanaf 1884 mocht je het merk 'The Glenlivet' dan ook écht en alleen gebruiken voor The Glenlivet, makkelijk opgelost dus met 3 letters ervoor: 'the'.

De infrastructuur werd alleen maar beter en dankzij voertuigen zoals treinen, vliegtuigen en auto’s was The Glenlivet halverwege de 19e eeuw goed voor de helft van de Schotse malt whisky die in de VS werd verkocht. In 2010 werd de distilleerderij enorm uitgebreid, dit keer door de huidige Master Distiller: Alan Winchester. Hij zit al meer dan 40 jaar in het vak en is aangewezen om de geest van de stichter voort te laten leven in de gebrouwen whisky’s.In 2015 verscheen dan ook The Glenlivet Founders Reserve, gecreëerd door Master Distiller Alan Winchester. Deze whisky bevat een heerlijke zachte, fruitige smaak, die George Smith in 1824 voor het eerst voor ogen had. Tot op de dag van vandaag zet The Glenlivet de visie voort van George Smith: ze selecteren uitzonderlijke vaten, finishes en vloeistoffen om zo de unieke smaak te bewaken.

Smaak van The Glenlivet

Wanneer je opzoek bent naar een authentieke zomerse smaak is dit succesvolle whiskymerk wellicht wat voor jou. The Glenlivet is een zachte lichtgouden single malt whisky. De tropische vruchtensmaak in combinatie met florale aroma’s en een zijdezacht mondgevoel zullen u een smaaksensatie geven als geen ander. De meeste varianten hebben een alcoholpercentage van rond de 40%, maar voor de echte whiskykenners zijn er ook Cask Strength varianten beschikbaar. Dit is een single malt die rechtstreeks uit het vat wordt gehaald. Er wordt niks aan het product veranderd. Daardoor kan het alcoholpercentage oplopen tot wel 62%. Authentieke whisky voor echte fijnproevers.

Cellar Collection

Naast de authentieke single malts heeft The Glenlivet ook een zogeheten ‘Cellar Collection’ van speciale edities en bieden ze verscheidene Nadurra varianten aan. Deze Nadurra varianten worden gerijpt in speciale Oloroso vaten uit de Spaanse Jerez regio. Hierdoor krijgt de whisky een volle smaak van gedroogd fruit en warme specerijen. De ‘Cellar Collection’ bestaat uit verschillende Cask Strength varianten. Dit houdt in dat deze whisky’s niet verdund zijn met water en dus een hoog alcoholpercentage bevatten.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!