Gin Sul

Saudade distilled in Hamburg

Gin Sul is een Duitse Gin gemaakt van jeneverbessen, verse citroenen uit Portugal, lavendel, koriander en rozemarijn. De Gin wordt in Hamburg gemaakt maar heeft Portugese roots. De eenvoud van deze drank is niet het enige wat hem zo bijzonder maakt. Gin Sul wordt gedestilleerd in kleine batches, waardoor de smaken intenser worden. Dit maakt dat deze gin zowel puur fantastisch is om te proeven maar ook goed tot zijn recht komt bij het mixen van een heerlijke Gin & Tonic of een strawberry basil gin martini.

Over de herkomst

Hoe het begon

Gin Sul oprichter Stephan Garbe woonde tijdelijk in het pittoreske Portugese kunstplaatsje Odeceive. Toen hij weer thuis kwam in Hamburg, miste hij de geur van labdanum. Hij had het Saudade gevoel. Dit is een term uit Portugal die de mengeling van gevoelens van afstand, gemis, liefde en nostalgie geschijft. Vergelijkbaar met het gevoel dat je krijgt als je thuiskomt na een bijzondere en mooi reis. Deze term ‘Suadade’ is de inspiratie voor geweest voor Gin Sul en nu de filosofie van deze gin geworden, ook terug te vinden is op de fles. De flessen zijn trouwens gemaakt van witte klei die de Gin beschermt tegen lichtinval en temperatuurschommelingen. Door gebruik van het koude, heldere en zachte water van de Lüneburger Heide krijgt de Gin Sul een zachte pure smaak. Gin Sul heeft drieëndertig putten die het diepe water tot 326 meter uit de grond halen. Puur genieten dus.

Smaak van Gin Sul

Gin Sul is een premium gin uit Duitsland, die bekend staat om zijn unieke smaakprofiel. Bij het proeven van Gin Sul vallen direct de subtiele aroma's van mediterrane kruiden en citrusvruchten op. Deze smaken worden verkregen door het gebruik van verse ingrediënten zoals rozemarijn, tijm en citroen, die afkomstig zijn uit de regio Algarve in Portugal. De smaak van Gin Sul is verfijnd en complex, met een zachte, botanische afdronk. De jeneverbes is prominent aanwezig, maar wordt aangevuld met een scala aan andere smaken zoals koriander, engelwortel en kardemom. De citrusaccenten zorgen voor een verfrissende twist en de kruidige tonen geven de gin een aangenaam karakter. Deze harmonieuze mix van smaken maakt Gin Sul een uitstekende gin om puur te drinken, maar hij leent zich ook uitstekend voor cocktails. Of je nu een klassieke gin-tonic wilt maken of een creatieve mix, Gin Sul zal zeker indruk maken op je smaakpapillen.

Ingrediënten

Gin Sul wordt gemaakt van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten die afkomstig zijn uit de regio Algarve in Portugal. De belangrijkste botanicals in Gin Sul zijn jeneverbes, koriander, engelwortel, kardemom, rozemarijn en tijm. Deze kruiden en specerijen worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om de hoogste kwaliteit te garanderen. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van verse citroenen die afkomstig zijn van lokale boerderijen. Het verse sap van deze citroenen geeft Gin Sul zijn kenmerkende citrusaccenten en verfrissende smaak. Bij de productie van Gin Sul wordt er gebruik gemaakt van een traditionele koperen distilleerketel, waarin de botanicals en het alcoholische graandistillaat worden gedistilleerd. Het distillaat wordt vervolgens gemengd met zuiver bronwater en op smaak gebracht met natuurlijke suikers. De hoge kwaliteit van de ingrediënten en de zorgvuldige productiemethoden dragen bij aan de unieke smaak en kwaliteit van Gin Sul.