Flügel

Shotje van Nederlandse bodem

Als je een shotje moet beschrijven, zal dat waarschijnlijk op een Flügel uitkomen. De naam lijkt Duits maar niets is minder waar. Flügel is een Nederlands merk. Het is erg populair in het uitgaansleven maar ook verkrijgbaar in de winkel. Zoals gezegd is Flügel een echt shotje. Het wordt verkocht in flesjes van 20 ml, wat een perfect formaat is om in één keer op te drinken. Je koopt het dan ook per doos. Elke flesje bevat een gele dop die precies groot genoeg zijn om op het puntje van je neus te leggen.

Over de herkomst

Hoe het begon

Zin in een shotje? Dan is het tijd voor een Flügel! Het iconische drankje werd in 1996 door vier Nederlanders bedacht. Tijdens een wintersport vakantie kwamen de vier op het idee om een toegankelijk drankje te maken. De Duitse naam legt de link met wintersport.

Naast wintersport is het drankje ook geliefd op de Nederlandse dansvloeren. Dat komt voornamelijk door de marketing en toegankelijkheid van het drankje. Elke kroeg of bar heeft wel een doos Flügel op voorraad.

Smaak van Flügel

Het merk staat bekend om de felrode kleur. Wodka vormt de basis van het drankje. Desondanks zit er 10% alcohol in, wat het prima drinkbaar maakt. Door de smaak is het een heerlijk shotje om de hele avond te nuttigen.

Volgens traditie hoor je een Flügel eerst op de bar te tikken, waarna je het dopje van het flesje haalt. Het gele dopje zet je op je neus en het flesje klem je tussen je tanden. Vervolgens drink je de Flügel in één haal op door je hoofd naar achteren te doen.

Ingrediënten

Flügel heeft een zoete, fruitige smaak die wordt verkregen door verschillende smaakstoffen toe te voegen. Het bevat bijvoorbeeld aroma's van rode vruchten zoals aardbeien, frambozen en kersen.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!