Flor de Caña

Duurzaam geproduceerde rum

Flor de Caña, een Nicaraguaanse rumbrouwerij met een rijke geschiedenis die begon in 1890, staat bekend om zijn soepele en uniek gearomatiseerde rum, gedistilleerd in de schaduw van de majestueuze San Cristóbal-vulkaan.

Over de herkomst

Hoe het begon

Dit verhaal begon in 1875 toen Alfredo Francisco Pellas Canessa, een avonturier uit Italië, naar Nicaragua reisde. Hij investeerde in een stoombootroute voor de goudkoorts in Californië. In 1890 vestigde hij de Flor de Caña distilleerderij aan de voet van de San Cristóbal-vulkaan. De productie van rum begon in 1937 toen de familie Pellas, de eigenaars van de suikerfabriek, begonnen met het distilleren van rum onder de naam Flor de Caña. Het merk heeft sindsdien een reputatie opgebouwd voor het produceren van hoogwaardige rum van uitstekende kwaliteit. Ondanks vele uitdagingen blijft het bedrijf al vijf generaties lang een familiebedrijf.

Smaak van Flor de Caña

De Flor de Caña-rum staat bekend om zijn gladheid en uitgebalanceerde smaakprofiel. Afhankelijk van het specifieke product kan de smaak variëren van een rijke en complexe tot een zachte en soepele ervaring. Het merk biedt verschillende variëteiten, waaronder witte en donkere rums, die elk hun eigen unieke karakter hebben.

Ingrediënten

Het productieproces van Flor de Caña begint met de hoogwaardige suikerriet die wordt verbouwd in de vruchtbare vulkanische grond van Nicaragua. De rum wordt gedistilleerd uit 100% natuurlijk suikerrietsap, in tegenstelling tot melasse, wat resulteert in een superieure kwaliteit van het eindproduct. Het gebruik van hoogwaardige ingrediënten draagt bij aan de kenmerkende kwaliteit en smaak van Flor de Caña-rum.

Flor de Caña is uitgegroeid tot een wereldwijd erkend merk en heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn uitzonderlijke rum. Met een combinatie van een rijke geschiedenis, hoogwaardige ingrediënten en een onderscheidende smaak, blijft Flor de Caña een favoriete keuze voor rumliefhebbers over de hele wereld.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!