ENGINE

FUEL THE DREAM

Maak kennis met ENGINE, dé perfecte smaakexplosie. De volmaakte mix van Italiaanse ambacht en autoliefhebberij, met een unieke smaak die de nostalgische geest van de jaren '70 en '80 weerspiegelt. Ideaal voor een Gin Tonic of een Martini!

Over de herkomst

Hoe het begon

ENGINE is een soort gin met een alcoholpercentage van 42%. Het wordt met de hand gemaakt door ervaren distilleerders in kleine hoeveelheden en met de hand gebotteld in de Alta Langa regio in noordwestelijk Italië. Geboren uit een concept bedacht door Paolo Dalla Mora, een ondernemer in zowel de mode- als drankenindustrie. ENGINE viert een denkbeeldige wereld geassocieerd met olie- en brandstofblikken, motocrossraces en racevoertuigen, als eerbetoon aan de iconen uit de jaren zeventig en tachtig. Dit omvat tijdloze symbolen zoals een op maat gespoten Ford Gran Torino uit de televisieserie Starsky & Hutch en de Ford Gran Torino uit 1972 van Clint Eastwood. Het brengt de autowereld rechtstreeks naar je glas.

Smaak van ENGINE

Wat de smaak betreft, staat ENGINE bekend om zijn uitgebalanceerde en verfijnde karakter. Het biedt een harmonieuze combinatie van traditionele jeneverbessenaroma's, verrijkt met een delicate mix van botanicals en kruiden. De gin heeft vaak een aardse ondertoon, aangevuld met subtiele citrus- en kruidige tonen, wat resulteert in een veelzijdig profiel dat zowel liefhebbers van klassieke als moderne gins aanspreekt.

Ingrediënten

Het merk wordt vervaardigd met zorgvuldig geselecteerde botanicals en kruiden van hoge kwaliteit, waaronder jeneverbessen, koriander, engelwortel en diverse citrusvruchten. Deze ingrediënten worden zorgvuldig gedistilleerd in koperen ketels, wat bijdraagt aan de verfijning en complexiteit van de uiteindelijke gin. Het gebruik van hoogwaardige ingrediënten en het ambachtelijke productieproces dragen bij aan de unieke smaak die het merk kenmerkt.

ENGINE heeft zich gevestigd als een opvallend gin-merk dat zowel door liefhebbers als kenners wordt gewaardeerd vanwege zijn uitmuntende kwaliteit, rijke smaakprofiel en aandacht voor ambachtelijke productie.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!