Drambuie

The taste of Togetherness

De combinatie van gerijpte Schotse whisky, zeldzame Schotse heidehoning en aromatische kruiden en specerijen kan eenvoudig met ijs worden genoten. Als je echter zin hebt in iets anders dat net wat specialer aanvoelt, is Drambuie perfect in combinatie met koffie.

Over de herkomst

Hoe het begon

Drambuie vindt zijn oorsprong in Schotland, waar het verhaal begint met prins Charles Edward Stuart, ook wel bekend als Bonnie Prince Charlie. Volgens de legende schonk de prins een geheime elixer aan de clan MacKinnon als beloning voor hun hulp tijdens zijn verblijf in Skye in 1746. Dit elixer, dat oorspronkelijk uit Schotland stamt, vormde de basis van Drambuie. De naam "Drambuie" is afgeleid van de Schotse Gaelic-term 'An Dram Buidheach', wat 'de vreugdevolle drank' betekent. Malcolm MacKinnon en Eleanor Ross richtten in 1914 het bedrijf Drambuie Liquor Company LTD op en begonnen ambitieuze plannen voor export. Drambuie overleefde de Wereldoorlogen en de drooglegging in de Verenigde Staten. 100 jaar later werd het recept van Drambuie overgedragen van het ene familiebedrijf naar het andere toen William Grant & Sons het merk verwierf. Sinds de overdracht wordt het recept bewaard in een kluis in een mengfaciliteit bij Glasgow.

Smaak van Drambuie

Drambuie heeft een unieke, zoete smaak die wordt gecreëerd door de combinatie van whisky en een mix van kruiden, specerijen en honing. Het heeft een complexe smaak met hints van kruiden, kruidnagel, heidehoning en een vleugje rokerigheid van de Schotse whisky.

Drambuie wordt vaak puur gedronken, maar het wordt ook gebruikt als een smaakvolle toevoeging aan verschillende cocktails, zoals de klassieke "Rusty Nail", waarin het wordt gemengd met Schotse whisky.

Ingrediënten

De exacte ingrediënten van Drambuie zijn geheim, maar het is algemeen bekend dat het hoofdingrediënt Schotse whisky is, die wordt gemengd met een geheime combinatie van kruiden, heidehoning, kruiden en specerijen. Enkele van de waargenomen smaken zijn onder meer saffraan, nootmuskaat, anijs en peper. Dit geheime recept is door de eeuwen heen bewaard gebleven en is een belangrijk onderdeel geworden van de identiteit van Drambuie.

Drambuie is door de jaren heen uitgegroeid tot een bekend en gerespecteerd merk in de wereld van likeuren en blijft geliefd bij liefhebbers van Schotse whisky en likeuren.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!