Craigellachie

Old fashioned vanuit Speyside

Craigellachie is een Speyside distilleerderij in hart en nieren. Toch is het niet direct wat je van de Speyside regio zou verwachten. Craigellachie is namelijk old fashioned. Op wat voor een manier?

Over de herkomst

Hoe het begon

Craigellachie is een Schotse single malt whisky-distilleerderij die is gelegen in de regio Speyside. De distilleerderij werd in 1891 opgericht door de zakenman Peter Mackie, die bekend stond als "Restless Peter" vanwege zijn passie en energie voor het creëren van kwaliteitswhisky's. Mackie was ook mede-oprichter van de beroemde blends White Horse en Mackie's Ancient Scotch. Craigellachie was een van de eerste distilleerderijen die werd gebouwd om te worden aangedreven door elektriciteit, in plaats van door stoom, wat destijds een revolutionaire technologie was. De distilleerderij is ook beroemd om zijn wormtubsysteem, een traditionele methode voor het afkoelen van de destillatievloeistof met behulp van koud water in grote, spiraalvormige buizen.

Smaak van Craigellachie

Craigellachie whisky's hebben over het algemeen een rijke en complexe smaak, met tonen van fruit zoals peren, citrus en groene appels, vergezeld van kruidige en florale aroma's. De smaak wordt vaak omschreven als vol en stevig, met een licht rokerige ondertoon. Craigellachie-whisky's hebben over het algemeen een lange en aanhoudende afdronk, met een krachtige en toch gebalanceerde smaak die de kenmerkende stijl van de Speyside-regio weerspiegelt.

Ingrediënten

Craigellachie whisky's zijn single malt whisky's die worden geproduceerd in de Craigellachie-distilleerderij in Speyside, Schotland. De ingrediënten van Craigellachie-whisky's omvatten gerstemout, water, gist en eiken vaten. Gerstemout wordt geweekt, ontkiemd en gedroogd om de basis te vormen van de whisky, terwijl water en gist worden gebruikt om het fermentatieproces te starten en alcohol te produceren. De whisky wordt gerijpt in eiken vaten, die de whisky de karakteristieke kleur, smaak en aroma geven.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!