Bushmills

Whisky voor elk moment

De distilleerderij van Bushmills is de oudste ter wereld met een officiële vergunning. De geschiedenis van het merk gaat terug tot het jaar 1608. Bushmills staat bekend om zijn milde, fruitige smaak en gemaakt van hoogwaardige ingrediënten, waaronder gemoute gerst en zuiver Iers water.

Over de herkomst

Hoe het begon

Bushmills is een Iers whiskeymerk met een geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 17e eeuw. De oorsprong van de distilleerderij wordt vaak toegeschreven aan Sir Thomas Phillips, die in 1608 een vergunning kreeg van koning Jacobus I van Engeland om whiskey te distilleren in het graafschap Antrim, Noord-Ierland. Dit maakt Bushmills een van de oudste legale distilleerderijen ter wereld. Gedurende zijn lange geschiedenis heeft Bushmills verschillende eigenaren gehad en perioden van welvaart en tegenspoed doorgemaakt. In de 19e eeuw was de distilleerderij eigendom van de familie Boyd, die aanzienlijke verbeteringen aanbracht in de productiemethoden en de kwaliteit van de whiskey. Later werd de distilleerderij overgenomen door de bekende distillateursfamilie Dunville, voordat deze in 1946 werd gekocht door de huidige eigenaar, de North British Distillery Company.

Smaak van Bushmills

Bushmills staat bekend om zijn karakteristieke smaakprofiel, dat wordt gewaardeerd door whiskeyliefhebbers over de hele wereld. De smaak van Bushmills Irish whiskey wordt vaak beschreven als: zacht en mild / fruitig / licht kruidig / zuiver. Bushmills biedt verschillende whiskey's in zijn assortiment, waaronder single malt, blended, en speciale uitgaven, elk met unieke smaakeigenschappen. Over het algemeen wordt Bushmills gewaardeerd om zijn evenwichtige en veelzijdige smaak, waardoor het geschikt is om puur te worden gedronken, met ijs, of als ingrediënt in cocktails. Het is een uitstekende keuze voor zowel beginnende als ervaren whiskeyliefhebbers vanwege de toegankelijke smaak en de rijke geschiedenis van het merk.

Ingrediënten

De ingrediënten die worden gebruikt om Bushmills Irish whiskey te maken, zijn van essentieel belang voor de kwaliteit en smaak van de whisky. Hier zijn de belangrijkste ingrediënten: gemoute gerst, zuiver Iers water en gist. Tijdens de rijping wordt Bushmills whiskey bewaard in eikenhouten vaten. Deze vaten dragen bij aan de smaak en kleur van de whisky, en ze kunnen ook subtiele houtachtige en vanilletonen aan de whisky toevoegen. Tijd is een belangrijk ingrediënt in whiskyproductie. Bushmills whiskey wordt gedurende een bepaalde periode gerijpt, meestal enkele jaren, in de eikenhouten vaten. Dit proces helpt de smaak en complexiteit van de whisky te ontwikkelen en te verbeteren.

Deze ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd en verwerkt in de Bushmills-distilleerderij om de kenmerkende smaak en kwaliteit van hun whiskey te waarborgen. De combinatie van hoogwaardige ingrediënten, vakmanschap en traditionele productiemethoden draagt bij aan de reputatie van Bushmills als een van de meest gewaardeerde Ierse whiskeymerken ter wereld.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!