Bowmore

The art of time

Een Schots whiskymerk met een rijke geschiedenis, bekend om zijn rokerige en turfachtige smaak met subtiele fruitige tonen. De whisky wordt gemaakt van gemoute gerst, water en gist!

Over de herkomst

Hoe het begon

Bowmore is een Schots whiskymerk met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1779, waardoor het één van de oudste distilleerderijen op het eiland Islay is. De distilleerderij is gelegen in de gelijknamige plaats Bowmore, aan de oevers van Loch Indaal. Deze locatie heeft een invloed op de smaak van de whisky, aangezien het distilleerproces plaatsvindt met behulp van het lokale turfachtige water.

Smaak van Bowmore

De smaak van Bowmore whisky staat bekend om zijn complexiteit en uitgebalanceerde karakter. Het heeft de kenmerkende rokerige en turfachtige smaak die typerend is voor Islay-whisky's, maar Bowmore onderscheidt zich door de subtiele fruitige tonen die worden toegevoegd door de rijping in sherryvaten. De whisky heeft vaak hints van zeezout, zeewier, citrus en zoete kruiden, wat zorgt voor een unieke en aantrekkelijke smaakbeleving.

Ingrediënten

Wat betreft de ingrediënten, wordt Bowmore whisky gemaakt van de gebruikelijke ingrediënten voor single malt Scotch whisky: gemoute gerst, water en gist. De gerst wordt gemout door deze nat te maken, te laten kiemen en vervolgens te drogen in een moutoven. Tijdens het droogproces wordt de gerst vaak gedroogd boven turfrook, wat bijdraagt aan de rokerige smaak van de whisky.

Bowmore heeft een verscheidenheid aan whisky's in hun assortiment, met verschillende leeftijden en smaakprofielen om aan verschillende voorkeuren te voldoen. De distilleerderij biedt ook bezoekers de mogelijkheid om hun faciliteiten te bezoeken en meer te leren over het productieproces en de geschiedenis van het merk. Dit maakt het een populaire bestemming voor whisky-liefhebbers en toeristen die geïnteresseerd zijn in Schotse whisky en zijn erfgoed.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!