Black Tomato Gin

Nederlandse gin

Black Tomato Gin is gemaakt in de authentieke haven van Bruinisse, een klein vissersdorpje met een lange traditie van de mosselvisserij. De distilleerderij ligt aan het heldere wateren van de Oosterschelde, het grootste nationale park van Nederland.

Over de herkomst

Hoe het begon

Black Tomato Gin is een premium, Nederlandse gin. De eerste gin ter wereld die gedistilleerd is uit zwarte tomaten. Huh? Ja, dit bestaat écht! De tomaten zijn met de hand gekweekte zwarte tomaten uit Sicilië. Een paar druppels zoutwater uit de Oosterschelde (het grootste natuurgebied van Nederland) en een vleugje jeneverbes erbij en klaar! De combinatie van de tomaat en het zoutwater creëert een heerlijke smaak. Hierdoor ontstaat er een mooie balans tussen zoet en hartig. De gin wordt gedistilleerd in één van de oudste familiedistilleerderijen van Nederland. Deze distilleerderij is opgericht in 1777 en staat bekend om zijn traditie en hoogstaand vakmanschap. Al meer dan 225 jaar worden in de distilleerderij in Schiedam de eigen jenevers en gins in kleine koperen potten gedistilleerd.

Smaak van Black Tomato Gin

Black Tomato Gin is van Nederlandse bodem en gemaakt van biologische zwarte tomaten die worden gekweekt in Italië. Een gin met een unieke smaak. De gin heeft een heldere neus van tomaat en een mooie volle, zachte en ronde smaak. Maak een heerlijke Gin & Tonic met Black Tomato Gin en Double Dutch Tonic of ga voor een cocktail zoals bijvoorbeeld onze “Black Snapper” met Black Tomato Gin en een verse tomatensap.

Ingrediënten

Laten we het eens hebben over de ingrediënten. Want dat is niet onbelangrijk. De smaak is een explosie van verschillende fruitsoorten. Rijpe rozebottels en witte peper, met op de achtergrond iets licht rokerigs en het zilte van zeekraal. Smaak blijft lang en lekker hangen en veranderd langzaam naar licht gerookte, zoete tomaat. Hmm, klinkt sappig!

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!