Berentzen

Populaire mixdrank

Proef de zoete smaken van frisse vruchten met de mixdranken van Berentzen. Dit merk staat bekend om zijn kornbrand mixlikeuren. De bekendste hiervan is Berentzen Apfelkorn, een populaire mix van jenever en appelsap.

Over de herkomst

Hoe het begon

Berentzen is een Duitse familiebedrijf afkomstig uit Haselünne in Duitsland, gelegen in de regio Emsland. Het bedrijf was opgericht in 1758 door Johann Bernhard Tobias Berentzen. Berentzen behoort tot één van de grootste drankenproducten in Duitsland en staat vooral bekend voor de productie van sterke dranken. Tegenwoordig worden alcoholvrije dranken ook geproduceerd door Berentzen. De introductie van Apfelkorn in 1976 door de gebroeders Friedrich en Hans Berentzen was een groot succes en wordt sinds 1979 ook naar het buitenland geëxporteerd. De Berentzen appellikeur is een drank geproduceerd op basis van tarwe met allerbeste Duitse appels. De appels worden pas geoogst als ze goed rijp zijn. Om de appelsmaak zo goed mogelijk in de fles te bewaard krijgen, worden de appels met 100% tarwe gestookte alcohol gemengd. Deze perfecte combinatie zorgt ervoor dat het drankje zacht en mild maakt. De ingrediënten die gebruikt worden voor de likeuren zijn van de beste kwaliteit. Berentzen heeft altijd hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van de grondstoffen die zij voor hun dranken gebruiken. Het bedrijf heeft hetzelfde hoge kwaliteitsniveau weten te handhaven al sinds 1758.

Smaak van Berentzen

De fruitdranken hebben ieder hun eigen karakteristieke zoete vruchtensmaak. Apfelkorn heeft de smaak van frisse zoete appel. Het is een goudkleurige mixdrank met een frisse, zoete afdronk. Deze vruchten mixdrankjes zijn zeer geschikt als shotje, aperitief of lekker als cocktail bijvoorbeeld.

De Creamers zijn romige varianten van Berentzen. Deze hebben een rijke zoete smaak met een zeer romige afdronk. Deze zijn verkrijgbaar in de smaken Raspberry, Passionfruit, Coco Pineapple en Mint Chocolate. Op een warme zomerdag zijn deze een heerlijke verkoeling. De Creamers zijn ook overheerlijk door de koffie of over roomijs bijvoorbeeld.

De Korn varianten zijn gemaakt van 100% pure granen in combinatie met een diverse selectie kruiden. Deze zijn beschikbaar in de smaken Traditionskorn, Doppelkorn en Burgmannshofkorn. De smaak hiervan is zuiver en zacht op de tong met een delicaat graanaroma.

De Crazy en Landlikör varianten zijn voor de echte kenners of de personen die een keer wat unieks willen proberen. Deze Crazy varianten hebben unieke samenstellingen van smaken zoals bijvoorbeeld popcorn of donut smaak. De Landlikör variaties maken gebruik van populaire vruchtencombinaties, maar hebben een iets hoger alcoholpercentage dan de normale vruchtenvarianten.

Verschillende likeuren

Berentzen maakt verschillende likeuren. Allereerst hebben we de vruchtenlikeuren. Apfelkorn is de bekendste Berentzen, een echte gangmaker en tevens de populairste partydrank in Nederland. Deze mixdrank is daarnaast zeer geliefd tijdens Après-Ski en Oktoberfest. De zoete, frisse smaak is afkomstig van de Golden Delicious en Gala appels, die op het perfecte moment geplukt worden. Dit in combinatie met de tarwe gestookte alcohol, zorgt ervoor dat deze frisse smaak van appels goed behouden wordt. Naast de Apfelkorn maken ze nog vele andere varianten die variëren van peer tot mango vanille smaak. Dit zijn de meest gebruikte mixdrankjes voor evenementen of feesten.

Naast deze overheerlijke vruchtenlikeuren maakt Berentzen ook Creamers. Dit zijn zoete romige traktaties met rijke smaken van karamel tot frambozen smaak. Deze varianten vormen een karakteristieke basis voor cocktails en zijn ook erg lekker op een warme zomerse dag. De Korn varianten van Berentzen worden gemaakt uit een combinatie van pure granen en een diverse selectie kruiden. Deze varianten hebben een hoog alcoholpercentage van 32% tot 38%. Deze zijn perfect om te mengen in sappen of limonades. Verder maakt Berentzen nog een aantal crazy varianten van de mixdrank. Dit gaat om unieke smaken als donut en popcorn. Als laatste zijn er nog de Landlikör varianten. Dit zijn ook weer wat uniekere varianten en hebben een iets hoger alcoholpercentage wat ze geschikt maakt als aperitief.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!