Baileys
De zoete traktatie voor volwassenen
Van de eerste crèmelikeur in de wereld tot 's werelds meest geliefde gedistilleerde drank. Er was eens een kleine, laten we zeggen, vastberaden groep van mensen met het briljante maar ambitieuze idee om het onderste uit de kan te halen.
Over de herkomst
Hoe het begon
De oprichters van Baileys wilden twee rijkdommen waar hun land bekend om stond, heerlijke zuivelroom en wereldberoemde Ierse whisky, eenvoudig combineren. Het heeft twee jaar geduurd met vallen en opstaan, maar in 1974 hadden ze de fijnste spiritualiën, smeuïge chocolade- en vanillesmaken toegevoegd (samen met nog een aantal andere smaken en ingrediënten) samen met een beetje magie om het Baileys-recept te creëren dat we nu kennen en waar we van houden.
Smaak van Baileys
Baileys Original Irish Cream
Éen van de aangenaamste verwennerijen in het leven, Baileys Original Irish Cream is de zoetste mix van fijne Ierse whisky en spiritualiën, Ierse zuivelroom, intensieve chocolade- en vanillesmaken. Het resultaat? Volmaakte verrukkelijkheid. Drink het zo met ijs, shake het in een cocktail, sprenkel het over een ijsje, bak een Baileys-tastische taart - misschien heb je hem niet alleen voor jezelf - Baileys Original Irish Cream staat voor puur, onvervalst genot. Komaan, je weet wat je wilt!
Nieuw - Baileys Tiramisu
Met deze verrukkelijke nieuwe variant van het originele recept voor tiramisu heeft Baileys een van de meest favoriete smaken in vloeibare vorm gegoten. Een heerlijke mix van romige mascarpone, espresso, een beetje chocolade en onze onovertroffen Baileys Original Irish Cream. Dit zeer populaire dessert kun je nu dus ook kant-en-klaar drinken! Direct uit de koelkast, met ijsblokjes, over een bolletje roomijs, in je favoriete cocktail of als ingrediënt voor een cake of taart. Geniet van de fantastische smaak! En wacht niet op een bijzondere gelegenheid, want met Baileys Tiramisu creëer je in een handomdraai een feestje - of je nu alleen lekker warm op de bank zit, of samen met familie en vrienden bent. Dit drankje is voor dromerige 'me-time', knusse avondjes en sociale gelegenheden. Daar drinken we op!
Alles wat je moet weten over gin
Het is moeilijk voor te stellen dat single malt whisky een relatief nieuwe whisky variant is. De productiemethode bestaat al eeuwen, maar was nooit in trek bij consumenten. Pas in de tweede helft van de 20e eeuw meerdere Schotse distilleerderijen zich hieraan gingen wagen. De regels zijn simpel. Een single malt moet voor 100% uit gemoute gerst gemaakt worden. Het Engelse woord voor mout is dan ook malt. Het verwarrende is alleen dat het niet uit een enkele batch van mout gemaakt wordt. Een single malt whisky is uiteindelijk ook gewoon een blend van meerdere whisky’s. De voorwaarde is alleen wel dat de whisky’s uit dezelfde distilleerderij komen. Dat is waar het stukje ‘single’ in de naam single malt naar verwijst. Ondanks dat single malt whisky een blend van meerdere whisky’s is, zal je de kenmerkende eigenschappen van de distilleerderij terugproeven.
Hoe wordt gin gemaakt?
Voor de productie van single malt whisky heb je 3 hoofdingrediënten nodig. Elke single malt begint met gerst, water en gist. Elk ingrediënt heeft veel invloed op de uiteindelijke smaak. Deze whisky stijl wordt in batches gemaakt. De eerste handeling is het mouten van het gerst. Dit is essentieel om de nodige enzymen in het gerst te activeren. Zo onstaan er suikers en zetmeel, wat omgezet gaat worden in alcohol.
Alles wat je moet weten over gin
De geschiedenis van single malt whisky loopt parallel met dat van andere soorten whisky, tot aan het begin van de 20e eeuw. Dit waren de hoogtijdagen van de blended scotch whisky’s. De blended whisky’s hadden de Ierse en Amerikaanse varianten eruit geconcurreerd. Ook al waren dit Ierse varianten de kwalitatief betere whisky’s. Dankzij de efficiënte productiewijze, waren blended whisky’s veel goedkoper en voelden moderner aan.