Bacardi

De koning van de rum

De grondlegger van legendarische cocktails. Groot geworden dankzij de bekroonde witte rum. Tegenwoordig heeft Bacardi ook vele verschillende gearomatiseerde soorten rum. Met Bacardi Razz, Limón, Mojito en nog veel meer. Er zit voor iedereen iets smaakvols tussen.

Over de herkomst

Hoe het begon

Bacardi komt oorspronkelijk uit Cuba en is vooral bekend van zijn witte rum. Bacardi Limited is het familiebedrijf achter Bacardi. Dit is één van de grootste particuliere familiebedrijven in gedistilleerde dranken ter wereld. Ze hebben inmiddels een portfolio van meer dan 200 merken en labels. Bacardi Limited werd in 1862 opgericht en is al zeven generaties in familiebezit. Rum werd geproduceerd met behulp van spontane fermentatie, een proces waarbij gisten in de lucht suiker opeten en fermenteren om er alcohol van te maken. Don Facundo ontdekte dat hij, door één enkele giststam te isoleren, een consistent zachte smaakprofiel kon waarborgen. Hij koos een specifieke giststam die in Santiago op lokaal suikerriet voorkwam en die later bekend werd als La Levadura Bacardi. Om de zuiverheid en de consistentie van de rum te kunnen waarborgen, wordt de waardevolle gist gekoeld bewaard en goed bewaakt. Tot op heden wordt deze manier van produceren nog steeds gebruikt!

Smaak van Bacardi

Eén van Bacardi’s echte klassiekers is de Barcardi Carta Blanca. Dit is een aromatische en verfrissende witte rum. Als je de Carta Blanca probeert, proef je frisheid van bloemen en fruit. Door de soepelheid, is Bacardi Carta Blanca de perfecte basis voor cocktails. Wil je inspiratie opdoen? Bekijk onderaan deze pagina een paar recepten om te genieten van één (of meerdere) overheerlijke Bacardi cocktail(s). Hoewel Bacardi voornamelijk bekend is door rum, heeft het bedrijf ook andere dranken op de markt gebracht en overgenomen. Voorbeelden hiervan zijn Bombay (gin) en Gray Goose (wodka) en nog veel meer.

Ingrediënten

Om Bacardi rum te maken hebben ze rietsuiker, gist en water nodig. Klinkt simpel, nietwaar? Maar naast deze drie ingrediënten gebruiken ze ook nog een ander geheim ingrediënt dat al 160 jaar lang van generatie op generatie in de Bacardi familie wordt doorgegeven. Passie. Een passie voor zachte, lichte rum, maar ook voor onze planeet en onze gemeenschappen die we koste wat het kost willen beschermen. In 2014 zijn ze een partnership aangegaan met Bonsucro®, zodat ze de garantie hebben dat de ingrediënten die ze gebruiken voor de volle 100% gemaakt is van rietsuiker van duurzame leveranciers.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!