Ardbeg

Single Malt Scotch Whisky

Een Schots whiskymerk op het eiland Islay, staat bekend om zijn intense, rokerige smaak met tonen van zeezout en citrus, dankzij het gebruik van turfachtig water en gerst gedroogd boven turfvuur. De distilleerderij, opgericht in 1815, biedt een reeks complexe en gewaagde whisky's die geliefd zijn bij liefhebbers van turfachtige whisky's wereldwijd.

Over de herkomst

Hoe het begon

Ardbeg is een Schotse whiskydistilleerderij met een geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 19e eeuw. De Ardbeg-distilleerderij werd opgericht in 1815 door John McDougall. Het bevindt zich op het eiland Islay, een regio die bekendstaat om zijn rokerige en turfachtige whisky's. In de 19e eeuw kende Ardbeg ups en downs en wisselde het vaak van eigenaar. Tijdens deze periode stond de distilleerderij bekend om zijn whisky van hoge kwaliteit. In de vroege 20e eeuw kwam Ardbeg in handen van de bedrijven die later zouden fuseren om Allied Domecq te vormen. Onder hun beheer werd Ardbeg whisky voornamelijk gebruikt voor blends, en de distilleerderij ging door moeilijke tijden. In 1981 sloot Ardbeg zijn deuren en lag de distilleerderij bijna twee decennia stil. In 1997 werd de distilleerderij echter nieuw leven ingeblazen toen Glenmorangie het overnam en begon met de productie van single malt-whisky's. Sinds de heropening heeft Ardbeg veel lof ontvangen voor zijn rokerige en turfachtige whisky's. Het merk heeft verschillende limited edition-uitgaven uitgebracht en heeft een toegewijde wereldwijde fanbase opgebouwd.

De geschiedenis van Ardbeg is gekenmerkt door periodes van uitdagingen en vernieuwing, en het merk staat vandaag de dag bekend om zijn karakteristieke en gewaagde whisky's die geliefd zijn bij whiskyliefhebbers over de hele wereld.

Smaak van Ardbeg

De smaak van Ardbeg-whisky staat bekend om zijn krachtige en uitgesproken karakter. De whisky heeft sterke rokerige, medicinale en aardse tonen, vaak vergezeld van hints van zeezout, jodium en citrus. Ondanks de intense rokerigheid heeft Ardbeg ook zoete en fruitige lagen, waardoor het een complexe en uitdagende whisky is die liefhebbers van turfachtige whisky's aantrekt.

Verscheidenheid

Ardbeg biedt een verscheidenheid aan whisky's in hun assortiment, met verschillende leeftijden en smaakprofielen om aan verschillende voorkeuren te voldoen. De distilleerderij heeft in de loop der jaren verschillende onderscheidingen en prijzen ontvangen voor de kwaliteit van hun whisky's en wordt vaak beschouwd als één van de meest gerespecteerde Islay-distilleerderijen.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!