Absolut

Wereldberoemde wodka

Absolut Vodka is een van de beroemdste wodka's ter wereld. Het merk werd in 1879 gelanceerd en herdefinieerde uiteindelijk het premium wodkalandschap volledig. Het merk werd synoniem met kunst, cultuur en het nachtleven.

Over de herkomst

Hoe het begon

Zijn gezicht staat op elke fles Absolut Vodka afgebeeld. Lars Ohlsson Smith ook wel de “koning van de sterke dranken” was een ondernemer in hart en nieren, een politicus en een echte pionier. Deze iconische man waar meerdere boeken over geschreven zijn is geboren in 1836. Zijn fascinerende leven belichaamt Absolut’s missie, passie voor progressie. Toen Lars 10 jaar was kreeg hij zijn eerste baantje bij een lokale handelaar in een kleine Zweedse stad. Hij merkte dat de omzet erg beperkt was en creëerde zijn eigen plaatselijke geïmproviseerde PR-campagne. Een jaar later was de verkoop aanzienlijk gestegen. Zijn salaris was inmiddels hoger dan de gemiddelde volwassene in die tijd. Het was dan ook geen verrassing dat hij op z’n 23ste al multimiljonair was. Hij richtte het bedrijf op dat in de toekomst het belangrijkste Zweedse voedsel en drank exportbedrijf zou worden, de Absolut Company. Zijn legende staat voor meer dan een succesvolle zakenman. Hij was ook een van de meest sociaal progressieve leiders van zijn tijd. Als lid van het parlement vocht hij al voor het kiesrecht 50 jaar voor dat het werd ingesteld. Daarnaast stond hij voor arbeidsomstandigheden verbeteren en toegankelijk gezond en betaalbaar eten. Hij was een voorstander van matig drinken en vond een manier om sterke drank zo te zuiveren dat de negatieve gezondheidseffect minder werden. Zijn legende is iets om trots op te zijn.

Smaak van Absolut

Door een revolutie te beginnen als het gaat om de creatie van cocktails en door een serie wodka's met smaakjes te lanceren die nooit eerder op de markt te vinden waren, werd Absolut een icoon in zijn eigen recht. Benieuwd waarom Absolut tot op heden nog wereldwijd als de ware smaak van wodka wordt beschouwd? Probeer ze dan zeker allemaal een keer uit. Lekker in een cocktail of heerlijk om puur van te genieten.

De smaak van Absolut Vodka wordt beschreven als puur. Het distillatieproces verwijdert alle onzuiverheden. Als je aan het merk Absolut denkt, wordt dat automatisch geassocieerd met wodka, hoewel er vele andere dranken onder de Absolut Company vallen. Een paar dranken die ook onder het Absolut bedrijf vallen zijn Malibu de best verkopende Caribische rum ter wereld, Kahlúa het grootste koffielikeur ter wereld en onder andere Åhus Akvavit hun allereerste eigentijdse versie van een Zweedse likeur en nog veel meer.

Ingrediënten

Absolut is een wereldwijd opererend gedistilleerd bedrijf met een eeuwenlange traditie van gedistilleerde dranken maken. Hun merk staat voor erfgoed, kwaliteit en innovatie. Mensen samen brengen doormiddel van hun dranken. Ze hebben een één-bron-productie filosofie. Dit betekent dat elk aspect van het productieproces plaatsvinden in en rond om het kleine dorpje Åhus in Zweden. Alle ingrediënten voor Absolut Vodka zijn afkomstig uit het zuiden van Zweden. Elke druppel water en elk zaadje tarwe is afkomstig van één waterbron, één dorp en één gemeenschap. Vandaar dat Absolut altijd dezelfde hoge kwaliteit zal hebben. Absolut Vodka, absolut perfection.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!