Hendricks Herobanner

Hendrick’s gin – een unieke gin, perfect voor jouw gin-tonic!

Ken jij Hendrick’s gin al? Dit merk mag niet ontbreken in jouw collectie van gins! Hendrick’s gin is bij uitstek perfect voor een gin-tonic. Deze cocktail wordt namelijk vaak gegarneerd met rozenblaadjes en komkommer. Drie maal raden: deze smaken vind je ook terug in de gin zelf! Alsof het voor elkaar gemaakt is. Verder wordt Hendrick’s gin aangevuld met 11 botanische ingrediënten wat zorgt voor die unieke, bloemige smaak. De gin wordt gemaakt met twee verschillende distillatieketels. Een ‘Bennett’ ketel en een ‘carter-head’ ketel. Deze twee ketels zorgen er samen voor dat Hendrick’s die o-zo heerlijke, zachte smaak krijgt. En kijk eens naar de fles zelf: prachtig ontworpen, zonde om in de glasbak te gooien, als ‘ie op is natuurlijk!

Alle dranken van Hendrick's

Hoe is Hendrick’s gin ontstaan?

Dit merk is afkomstig uit Schotland, vanuit het kleine kustplaatsje Girvan. Hendrick’s gin kenmerkt zich door de heerlijke tonen van bloemen, wortels, vruchten en zaden. Om precies te zijn: orris wortel, kamille en duizenblad. Geen andere gin smaakt zoals hendrick’s en dat is niet voor niets. De gin wordt maar liefst twee keer gedistilleerd in een Bennett en Carter-head ketel. De carter-head ketel komt uit 1948 en is erg bijzonder, gezien er tot op de dag van vandaag nog maar enkelen van bestaan.

In de Bennett ketel worden de planten ’s nachts in brandewijn geweekt voor de distillatie. Daarna gaat dit over naar de Carter-head die de botanicals zachtjes stoomt. Dit kun je vergelijken met een stoombad. Dit stomen zorgt ervoor dat de gin wat lichter wordt.  Elke batch van Hendrick’s gin wordt gemaakt met slechts 500 liter per keer. Dit klinkt als heel veel, maar voor het distilleren van een drank is dit zeer weinig. Er zijn nu precies tien man aan het werk in het gin paleis onder het directe toezicht van de Meester distilleerder: Lesley Gracie. Als je kijkt naar de Hendrick’s Gin dan is dit een lekkere, zachte gin. De ingrediënten zoals jeneverbes, citrusschil en koriander maken ‘m wat frisser. Maar ook rozenblaadjes, komkommer, vlierbloesem en duizendblad zorgen voor de unieke smaak van deze gin. Wist je dat dit merk in 2000 zelfs goud heeft gewonnen in San Francisco bij de Word Spirits Competition? Niet voor niets is dit merk ook niet meer weg te denken uit verschillende café’s. Let maar eens op: Hendrick’s gin vind je ontzettend vaak op de kaart!

Hendrick's nú drinken

Hendricks - over ons

Cocktails met Hendrick's

Hendrick’s Gin & Tonic

Gin-tonic cocktail
Met Hendrick’s Gin
 • Pak een highball glas en vul deze met ijsblokjes
 • Voeg hier 50 ml Hendrick’s Gin aan toe
 • Voeg nu 150 ml tonic toe
 • Roer dit goed door
 • Om je cocktail af te maken garneer je je cocktail met drie dungesneden rondjes komkommer

Hendrick’s komkommer-limonade cocktail

 cocktail
Met Hendrick’s Gin
 • Pak een highball glas en vul deze met ijsblokjes
 • Voeg hier 50 ml Hendrick’s gin aan toe
 • Voeg nu 20 ml citroensap en 20 ml suikersiroop toe
 • Vul de rest van het glas aan met bruiswater
 • Roer goed door elkaar
 • Garneer met een muntblaadje en een citroenschijfje

En klaar ben je! Binnen een mum van tijd heb je een heerlijke cocktail op tafel staan. Verras je vrienden met een professionele cocktail met heerlijke Hendrick's Gin als hoofdingrediënt.

 

Ontdek hier alle dranken van Hendrick's