Havana club topdrinks rum Bacardi

Havana Club - Lekkerste Cubaanse rum merk

Kennen jullie Havana Club al? Zij maken de lekkerste Cubaanse rum en zijn daarom ook wereldwijd bekend. Rum is een essentieel onderdeel van de Cubaanse cultuur. Gevormd door het klimaat, de geografie, de geschiedenis en de mensen van het land. Het Havana Club-assortiment, belichaamt dit rijke erfgoed. De Havana Club rum geeft de geest van Cuba perfect weer. Je zou het merk kunnen onder anderen kennen van zijn Havana Club 3, Havana Club Especial of Havana Club 7. Stuk voor stuk perfect op zich zelf te drinken of heerlijk in een frisse cocktail. Havana Club heeft iets elegants en complex maar tegelijk ook iets frisheid en lichts.

Bekijk hier meer informatie over elke soort Havana Club

Havana Club: De Geschiedenis

Havana Club is een rum merk dat in 1878 te Cuba is opgericht. Oorspronkelijk werd deze rum door familiebedrijf José Arechabala geproduceerd. Het merk werd na de Cubaanse Revolutie van 1959 genationaliseerd. In 1993 richtten de Franse onderneming Pernod Ricard en de Cubaanse regering een 50:50 joint venture op onder de naam Corporación Cuba Ron. Zij begonnen Havana Club wereldwijd te exporteren, op de VS na. Dit was het gevolg van een embargo dat door de Amerikaanse regering was ingesteld. Bacardi, een andere Cubaanse familie die Cuba had verlaten na de Cubaanse revolutie had het originele recept van Havana Club van de Arechabala familie opgekocht. In 1994 begon Bacardi Havana Club Rum te produceren. Bacardi en Pernod Ricard zijn tot op heen verwikkeld in een strijd over het eigendomsrecht van de naam "Havana Club". Meer weten over Bacardi? Lees dan: alles over Bacardi, geschiedenis en overheerlijke cocktail recepten

Je zult je wellicht afvragen wat Havana Club nou zo speciaal maakt. Meerdere factoren spelen hier een rol in. Het zijn de unieke ingrediënten van de natuur: suikerriet, vruchtbare grond, het perfecte tropische klimaat dat Cuba de bijnaam "het eiland van de rum" heeft gegeven. De mensen: de oogsters, de distilleerderij teams en de meester-makers. Stuk voor stuk gemotiveerd door een passie voor de Cubaanse traditie. Tot slot de tijd, elk rum rijpt namelijk op zijn minst drie jaar. Dankzij dit alles is Havana Club de meest beloonde Cubaanse rum ter wereld, met vele smaak prijzen. Dit maakt het allemaal de moeite waard.

Havana Club topdrinks rum
 

Cocktail recepten met Havana Club

Cuba Libre

Havana club topdrinks cola libre rum
Met Havana Club Especial
  1. Vul een longglas met 3 of meer ijs blokjes
  2. Voeg 50 ml Havana Club Especial rum toe
  3. Vul aan met maximaal 100 ml Cola per glas
  4. Knijp het sap van 1 grote limoenpart in het glas, garneer met nog een limoenpartje
  5. Neem een slok en geniet!

Deze heerlijke gouden rum Havana Club Especial zorgt ervoor dat een simpele, gezellige cocktail naar een hoger niveau wordt getild. Met hints van vanille en karamel, simpel weg heerlijk!

Mojito

Havana club rum topdrinks mojito
Met Havana Club 3
  1. Meng 2 theelepels suiker en 25 ml verse limoensap met een lepel in een glas
  2. Muddle de 2 takjes munt in het suiker en limoen mengsel
  3. Voeg de 50 ml Havana Club Añejo 3 Años witte rum en ijsblokjes toe en meng opnieuw
  4. Vul het glas aan met een scheut bruiswater
  5. Garneer met een takje munt en...genieten maar!

Deze authentieke Cubaanse Mojito wordt bereid met de witte rum Havana Club 3. Geniet van een echte Cubaanse smaak! Tip: maakt genoeg om deze fanatische smaak ervaring met vrienden te delen.

 

Ontdek hier alle dranken van Havana Club