grey goose wodka vodka topdrinks

grey goose wodka vodka topdrinks

Grey Goose - 's Wereld best smakende wodka

Grey Goose Vodka is een Franse wodka die in Picardië wordt gedistilleerd volgens de tradities van de Maître de Chai (keldermeester), en is gebotteld in Cognac. Ze zijn er trots op dat de wodka die ze produceren volledig Frans is. Alles vindt plaats in Frankrijk, van het oogsten van wintertarwe tot de distillatie en het vullen van de flessen. Door de kennis en de jarenlange ervaring van de makers wordt Grey Goose bestempeld als “Werelds best smakende wodka.”

Bekijk hier meer informatie over elke soort Grey Goose

Hoe is Grey Goose opgericht?

Op een zomerse dag in 1997 heeft Sidney Frank Grey Goose opgericht. Hij wilde een luxe wodka ontwikkelen en werkte samen met keldermeester François Thibault om te profiteren van zijn expertise in de productie van cognac. Al eeuwenlang beoefenen de allerbeste experts ter wereld in de Cognacsteek de verfijnde kunst van het distilleren. Om de beste vodka te creëren, laat François Thibault zich inspireren door de lange geschiedenis van de cognacs en beroemde wijnen uit de streek. Grey Goose vodka wordt gemaakt met slechts twee ingrediënten: de beste single-orgin wintertarwe van Picardie en puur bronwater uit de bron in Gensac-la-Pallue. Het zuivere water is op een natuurlijke wijze gefilterd door kalkstenen. Grey Gooze wordt vijf keer gedistilleerd met een uniek systeem van koper destillatie. Elke distillatie maakt de vodka zachter. 

Het assortiment van Grey Goose was in 2001 uitbereid met L'Orange. De smaak van L'Orange is te vergelijken me de schil van een sinaasappel, licht, fris en beetje bitter. Een jaar later volgt Le Citron, gemaakt met ’s werelds beste citroenen en doordringt met essentiële oliën. Hierdoor smaakt het helder met gebalanceerde citroen tonen. Aantal andere smaken worden geïntroduceerd in de daaropvolgende jaren.

In 2004 werd Grey Goose overgenomen door Bacardi. Sidney Frank de oprichter van Grey Gooze, verklaarde dat hij geen beter nieuw thuis kan bedenken voor Grey Goose dan Bacardi. Bacardi heeft veel kennis van merkontwikkeling en dit zal ervoor zorgen dat het volledige potentieel van Grey Goose wordt ontwikkeld.

Leuk weetje: De binnenkant van elke fles wordt een keer gewassen met Grey Goose, dus het is de enige vloeistof die de fles ooit heeft aangeraakt. Zelfs elke kurk wordt geweekt in Grey Goose voordat het wordt gebruikt.

Grey Goose nú drinken

 

Cocktail recepten met Grey Goose

Klassieke Martini Cocktail

grey goose cocktail martini topdrinks wodka vodka
Met Grey Goose
  1. Koel de martini glazen in de koelkast of diepvries.
  2. Voeg 50ml Grey Goose Vodka, 10ml Martini extra droge vermout en een scheutje sinaasappelbitter toe aan een cocktailshaker gevuld met ijs.
  3. Schud totdat alles goed is gemixt en zeef de vloeistof in een gekoeld martini cocktailglas.
  4. Garneer met een schijfje citroen.

De iconische Grey Goose martini cocktail wordt gemaakt met droge vermout en oranje bitters, geserveerd met een vleugje citroen.

Black Russian

Cocktail wodka vodka topdrinks grey goose
Met Grey Goose
  1. Schenk 50ml Grey Goose en 25ml koffielikeur in een glas.
  2. Voeg ijsblokjes toe en goed roeren.

De Black Russian is licht zoet met rijke koffietonen gecombineerd met Grey Goose Vodka.

 

Ontdek hier alle dranken van Grey Goose