gin mare gin topdrinks

Gin Mare - De enige echte mediterrane gin

Heb jij al gehoord van de te gekke Gin Mare, mediterrane tot de kern. Als je deze gin probeert, transporteert hij je naar de kust midden in de zomer. Met zijn eeuwige blauwe lucht, een karakteristieke geur  van heerlijke rozemarijn, basilicum en tijm. Het voelt als een zeebries op je huid. Gin Mare wordt gemaakt volgens traditionele distileer technieken uit het Middellandse Zeegebied. Door maceratie en een distillatie proces die alle botanicals naar voren brengen komt deze gin tot stand.

Bekijk hier meer informatie over elke soort Gin Mare

Gin Mare: De geschiedenis

Wat epische distilleerderijen betreft, heeft Gin Mare zeker zijn plekje verdiend. Deze unieke gin wordt net buiten Barcelona gemaakt in een mooi kappelletje. De kapel dateert uit de 18e eeuw. Des tijds was het een strandverblijf voor monniken in het kleine vissersdorpje Vilanova i la Geltrú aan de gouden kust, ook wel Costa Dorada genoemd. De prachtige zandstranden begonnen mensen uit Barcelona aan te trekken, daardoor vond de burgermeester dat het tijd was de kapel plat te gooien en de monniken weg te sturen. Later herbouwden ze de kapel steen voor steen weer op, niet ver van zijn oorspronkelijke locatie. Tot op heden staat deze kapel er nog.

Vanaf 1950 was het niet langer trendy een monnik te zijn, maar drank wel. Rond deze periode kreeg de familie Giro Ribot de kapel in handen. Deze familie is zeer bekwaam als het op drank aan komt. Ze maken sinds 1835 brandy en sinds 1900 whisky. Later ontdekte Manuel Giro dat er in de omgeving jeneverstruiken groeiden. Naar aanleiding daarvan ging hij aan de slag met jenever en maakte in 1940 Gin MG, tegenwoordig een van de best verkochte gins in Spanje.

In 2007 is het brein achter Gin Mare gevormd, door Manuels kleinzoons. Dit was de eerste authentieke mediterrane gin. Manuels kleinzoons vertegenwoordigen de vierde generatie Giro’s, een familie van drankliefhebbers door en door. Zij wilden drankproductie op hun eigen manier voortzetten. Na drie jaar marktonderzoek kwam Gin Mare in 2010 op de markt. De creatie van deze mediterrane gin representeert een samensmelting van verschillende culturen en de beste botanicals van de mediterrane kust.

Meer over Gin Mare - Levenslust

De essentie van de mediterrane is terug te proeven in elke Gin Mare fles. Het is meer dan een plek, het is een gevoel, een sfeer. Het doelt op meer tijd voor elkaar, natuurlijke producten en eindeloze gesprekken na het eten. Een goed gesprek voeren en alle besef van tijd verliezen is onbetaalbaar. Delen en genieten, dat is de Gin Mare manier van leven. Het is een manier van kijken, denken, kiezen en voelen. Open een fles Gin Mare en geniet van je Med moment, waar u ook bent. Dat is de kunst van het leven.

 

Gin Mare nú drinken!

gin mare gin topdrinks online slijterij
 

Cocktail recepten met Gin Mare

MR T

gin mare gin topdrinks online slijterij
Met Gin Mare
  1. Voeg 45ml Gin Mare, 20ml Suze, 10ml salie en tijm siroop en een scheutje limoensap in een cocktail shaker
  2. Schudden maar
  3. Zeef in een martiniglas
  4. Garneer met 1 salieblad

De ideale frisse en aromatische cocktail. 

Maremory

gin mare gin topdrinks slijterij
Met Gin Mare
  1. Schenk 50ml Gin Mare, 15ml Campari, 30ml perenpuree, 15ml citroenverbena siroop en een scheutje citroensap in een cocktail shaker
  2. Schud het geheel goed door elkaar
  3. Zeef in een klein Hurricane-glas
  4. Garneer met reepjes peer en een takje citroenverbena.

Tip: De dop van de fles kan dienen als een 50 ml barmaatje. Dit is perfect voor het maken van cocktails!

 

Ontdek hier alle dranken van Gin Mare