Flor de Cana Background

Flor de Cana Herobanner

Flor de Caña Rum - Sustainable and Natural

Flor de Caña Rum, wie kent het niet? Dit spreek je trouwens uit met een Spaans accent. Flor de Caña is een echt familiebedrijf en bestaat al 125 jaar in maar liefst vijf familiegeneraties. Het merk wordt gedistilleerd met behulp van 100% duurzame energie. Het wordt gerijpt zonder suikers en andere toevoegingen. Puur natuur! De rum wordt gerijpt in bourbon vaten en het is de meest geliefde rum in Centraal-Amerika. Oh, ook leuk om te weten: Flor de Caña bevat 60% minder calorieën dan bier. De rum is ook nog geheel Fair Trade. Dit alles maakt de smaak van Flor de Caña rum uniek en heel zacht. 

Alle dranken van Flor de Caña

Hoe is Flor de Caña ontstaan?

Het verhaal van Flor de Caña Rum begint in 1890. Alfredo Francisco Pellas Canessa vond in 1890 een ideale setting voor de Flor de Caña distilleerderij, namelijk aan de voet van de San Cristónal vulkaan. Dit is de hoogste en de meest actieve vulkaan in Nicaragua. Dit was perfect: de grond is super vruchtbaar en het hete vulkanische klimaat bleken goed van pas te komen om de unieke en soepele smaak van de rum de creëren. Daarom is deze vulkaan ook hét beeldmerk van Flor de Caña rum. Wat een vurig verhaal, vind je niet? Het bedrijf is nu al vijf generaties lang een familiebedrijf. En dat is lang! Maar drie op de 10.000 familiebedrijven redden het tot de vijfde generatie. Dit is dus een prestatie op zich. Niet voor niets heeft Flor de Caña rum verschillende prijzen op hun naam staan. Zo hebben ze de Wereldwijde rumproductent van het jaar prijs gewonnen, de duurzaamheidsprijs en de beste nieuwe rum van het jaar, om maar even wat te noemen. Daarnaast staat bij Flor de Caña sustainability hoog in het vaandel. Zo composteren zij alle CO2 uitstoot, van veld tot markt. Tot slot is Flor de Caña geheel Fair Trade. Een merk waar je met een gerust hart achter kan staan!

Flor de Caña nú drinken

Flor de Caña - over ons

 

Recepten met Flor de Caña dranken

Flor de Caña Smoked Old Fashion Cocktail

Smoked Old Fashion Cocktail
Met Flor de Caña 12
 • Pak een old fashioned glas en doe hier wat ijsblokjes in 
 • Mix 1,5 scheut Flor de Caña 12 met 4 streepjes Angostura bitter
 • Mix hier daarna 1 eetleper suiker doorheen
 • Roer dit goed door elkaar
 • Doe nu voorzichtig nog een scheutje mineraalwater bij
 • Mix dit goed door elkaar
 • Top je glas af met een sinaasappelschil en een kers voor een mooi, fris effect

Flor de Caña Flor Ginger Cocktail

Flor Ginger Cocktail
Met Flor de Caña 12
 • Pak een Collins glas en vul glas dit met ijsblokjes
 • Voeg 1,5 scheut Flor de Caña 12 toe
 • Voeg 3 scheutjes Ginger ale toe
 • Roer dit goed door elkaar heen
 • Top je cocktail af met een sinaasappelschil

En klaar ben je! Binnen een mum van tijd heb je een heerlijke cocktail op tafel staan. Verras je vrienden met een professionele cocktail met heerlijke Flor de Caña rum als hoofdingrediënt.

 

Ontdek hier alle dranken van Flor de Caña