Captain Morgan hero banner

Captain Morgan – Proost op de kapitein!

Wie kent dit bekende rum merk nou niet? Captain Morgan is wereldwijd bekend. En niet voor niets! Het merk heeft voor elke piraat wel iets in petto. Ben je liever van de witte rum? Dan wacht er een heerlijke Captain Morgan White rum op je met een unieke, romige smaak. Houd je van een zachte afdronk in je rum? Dan is de Captain Morgan Spiced lekker! Deze is wat zachter van smaak met een kruidig tintje. Dit is dan ook een bruine rum. Hou je van een heerlijke, volle rum? Ga dan voor de Captain Morgan Tiki Mango en Pineapple. Captain Morgan: de rum voor iedereen!

Bekijk hier meer informatie over elke soort Captain Morgan

Hoe is Captain Morgan ontstaan?

Captain Morgan komt van de Caribische eilanden. Dit merk werd vernoemd naar de beroemde Welshe kaper Sir Henry Morgan. Captain Morgan Original werd voor het eerst geïntroduceerd in de CS in 1984. Het merk wordt beschouwd al het op één na grootste merk van sterke drank in de hele Verenigde Staten. Het begon met suikerriet! De Caribische bevolking persten zelf de zoete sappen uit het suikerriet voordat ze gingen gisten, distilleren en rijpen om de allereerste rum te creëren. En toch is het recept van Captain Morgan nog steeds geheim! Voor de echte landrotten onder ons willen we wel graag uitleggen hoe de rum tot stand komt. Rum wordt namelijk gemaakt in vijf stappen.

Het begint bij het maken van melasse uit suikerriet. De sappen worden eruit geperst waardoor je een bijproduct overhoudt. Dit heet ‘melasse’. Hierna wordt de gist en het water toegevoegd om zo alcohol toe te voegen aan de melasse. De gist wordt altijd zorgvuldig gekozen om uiteindelijk het smaakprofiel en de aroma van de rum te garanderen. Nu begint het leuke proces, namelijk de distillatie. De gegiste vloeistof wordt verhit en gecondenseerd. Hierdoor creëer je de unieke smaak van rum. Daarna wordt de vloeistof gerijpt in verkoolde, wit eiken vaten. Tot slot worden enkele van de beste Caribische rums zorgvuldig gemengd. En in deze laatste stap komt de kapitein van Captain Morgan tot zijn recht. Wat er in dit proces precies met elkaar gemengd wordt, blijft tot op de dag van vandaag een geheim. Alle gebruikte specerijen zijn afkomstig van de Caraïbische eilanden, zodat de authenticiteit en de kwaliteit van de rum gewaarborgd zijn.

Één van de nieuwere soorten rum van Captain Morgan is de witte rum. De smaak is heerlijk romig en je proeft zelfs een tikkeltje fruit! Heerlijk gerijpt op eiken vaten. De witte rum is helder van kleur en dit maakt hem perfect om te gebruiken voor cocktails! Een wat tropische rum van Captain Morgan is de Tiki Mango en Pineapple. Met heerlijke ananas en sappige mango waan je jezelf echt op de Caribische eilanden! Heerlijk wegdromen bij je drank, wie wil dat nou niet?

Captain Morgan nú drinken!

Captain Morgan de geschiedenis
 

Cocktail recepten met Captain Morgan

Captain Dark en Ginger Cocktail

Moscow mule cocktail captain morgan
Met Captain Morgan Dark Rum
 • Pak een hoog glas en vul dit met ijsblokjes
 • Voeg 50 ml Captain Morgan Dark Rum toe
 • Voeg hierna 150 ml gemberbier toe
 • Voeg wat limoensap toe (zo balanceer je het pikante van de gember)
 • Roer je cocktail goed door en maak 'm compleet met een limoenschijfje en een blaadje munt

Captain Morgan White Mojito

 

White Mojito Captain Morgan

Met Captain Morgan witte rum

 • Pak een glas en doe hier ijsblokjes in
 • Plet een paar muntblaadjes en stop dit in het glas
 • Pers een halve limoen uit en doe dit sap in het glas
 • Voeg nu 50 ml Captain Morgan witte rum toe
 • Vul de rest van het glas met bruiswater
 • Voor een extra leuk effect garneer je je cocktail met een schijfje limoen

Ontdek hier alle dranken van Captain Morgan