bowmore whisky topdrinks

Alles over Bowmore: Single malt scotch whisky distilleerderij

Ken jij Bowmore al? Bowmore is een Schots whisky merk. Ze produceren single malt scotch whisky. Bowmore is meer dan twee eeuwen geleden opgericht in 1779. Zij waren de eerste geregistreerde distilleerderij op Islay en een van de oudste in het hele land.

Bowmore whisky heeft aroma’s van bergamot en sinaasappelschil. Maar ook van hooi, bloemen en heiderook. De smaak is mooi en rond. Aanvankelijk proef je de zoetheid van honing. Daarna komt vanille en zeedamp op. Als laatste proef je donkere turf en bloesem. Als je op zoek bent naar iets wat omschreven wordt als rokerig, fruitig en heerlijk zit je bij Bowmore goed! 

 

Bekijk hier meer informatie over elke soort bowmore

Geschiedenis van Bowmore Whiskey distilleerderij

Bowmore is een baanbrekende distilleerderij. Bowmore is namelijk de oudste gelicenseerde distilleerderij op Islay, een Schots eiland. Zij zijn al meer dan 240 jaar hun ambacht aan het verfijnen. De Bowmore-distilleerderij werd in 1779 opgericht door een lokale koopman, J.P. Simson. Daarna werd het eigendom van de familie Mutter, een Duitse familie. Door de jaren heen heeft Bowmore distilleerderij veel wisselingen van eigenaren meegemaakt. De naam van de distilleerderij is in al die tijd ook een aantal keer gewijzigd. De distilleerderij is nu eigendom van Morrison Bowmore Distillers Ltd. En die is op zijn beurt weer eigendom is van de Japanse distilleerder Suntory.

Meer over Bowmore Whisky

Islay malts staan ​​bekend om hun turfachtige rokerigheid. Hetzelfde geld voor Bowmore. Ze roken hun mout in een turfgestookte oven, net zoals hun voorouders meer dan 200 jaar geleden al deden. De volgende unieke factoren creeën samen de perfecte balans waar het Bowmore’s assortiment bekend en geliefd om is:

 • Het zuiverste water uit de rivier de Laggan
 • Gemoute en gerookte gerst
 • De beste eikenhouten vaten
 • De natuurlijke omgeving van Islay
 • Een toegewijd team van ambachtslieden

Het motto van Bowmore is “art of time”. Dit staat centraal in de manier waarop ze hun whisky maken. Ze investeren alle tijd die nodig is om een heerlijke whisky te produceren.

Bowmore nú drinken

Bowmore - over ons
 

Cocktail Recepten met Bowmore

Bowmore Drunk Uncle

bowmore cocktail topdrinks martini rossi bianco

Stappen

 1. Voeg 45ml Bowmore , 22ml Cynar amaro en 22ml Martini & Rossi bianco vermouth toe in een mengglas met ijs en roer tot het koud is.
 2. Giet het in een gekoeld glas.
 3. Garneer met een grapefruit twist.

Set The Year On Fire

Bowmore cocktail topdrinks campari

Stappen

 1. Voeg 1,5 eetlepel vers geperste limoensap, 1 eetlepel siroop en 6 muntblaadjes toe aan een glas en druk zachtjes aan met een muddler.
 2. Vul het glas met crushed ice en voeg de 60ml Bowmore toe.
 3. Drijf er 15ml Campari bovenop en vul op met nog meer crushed ice.
 4. Garneer met een brandende limoenschil* of simpel weg naar smaak.

*Flaming lime shell: Pers het sap uit een halve limoen. Plaats de limoenschil op de voorbereide cocktail en plaats er 1 suikerklontje in. Overgiet het suikerklontje met Bacardi 151 rum en steek het voorzichtig in brand. Doof alvorens te drinken.

 

Ontdek hier alle dranken van Bowmore