Waar wordt Passoã van gemaakt?

Waar wordt Passoã van gemaakt?

Passoã is een razendpopulaire drank in Nederland. Het wordt liefkozend Het passiedrankje of The passion drink genoemd. Dat komt door de zoetige passievrucht dat erin verwerkt zit. Deze komen uit Brazilië, het land van de passie. Deze oranje likeur met onbetwiste tropische smaken valt bij liefhebbers van zoetigheid in de smaak. Ook cocktaildrinkers die graag fruitige en zoete cocktails drinken, zullen Passoã ongetwijfeld waarderen. Wil je graag weten hoe deze populaire drank gemaakt wordt? Lees dan dit artikel aandachtig door.

Waar komt Passoã vandaan?

Passoã is onmiskenbaar aan Brazilië gelinkt. Het word daar voor het eerst geproduceerd. Door de hoge productie van tropische vruchten, zoals passievruchten, zijn er in Brazilië genoeg grondstoffen voor deze drank. Tegenwoordig is Passoã Passion Drink een Europees product. Het merk en recept achter de drank werd namelijk overgekocht door het Nederlandse merk Bols. Bols is met name bekend van Nederlandse dranken zoals jenever of korenwijn. Daarnaast zijn ze onderdeel van de Rémy Cointreau groep. Samen brachten ze de Passoã in 1985 op de Europese markt. Gelukkig blijft Brazilië nauw verbonden met Passoã. De passievrucht is nog steeds het hoofdingrediënt en deze komen nog steeds uit het Zuid-Amerikaanse land.

Tops voor mixdranken met Passoã

Vanwege het frisse karakter van de passievrucht is Passoã een niet al te zoete drank. Daardoor is het prima op zichzelf te drinken. Toch wordt Passoã vaak gebruikt voor mixdrankjes of cocktails. Passoã mag dan ook niet ontbreken in je bar, restaurant of privécollectie. Omdat Passoã zelf uit vruchtensap bestaat, is het goed te mixen met verschillende soorten vruchtensappen, waaronder sinaasappelsap, cranberrysap of appelsap. Ook verse ananassap en kokoswater gaan goed samen met de tropische smaken van Passoã. Daarnaast is Passoã ook erg lekker met een frisdrank, zoals cola, sprite of ginger ale. Heb je liever een iets minder zoet en frisser drankje? Dan kun je Passoã mixen met tonic- of sodawater. Hiermee wissel je de zoetigheid af met een bittere smaak. De combinatie zorgt voor een balans. Passoã smaakt het beste wanneer het koud is. Bewaar het daarom in de koelkast, zeker wanneer de fles al geopend is. Je kan Passoã ook met ijs serveren. Ben je van plan om een cocktail met Passoã te maken? Dan kun je deze het beste schudden in een cocktailshaker met ijs, om zo de temperatuur snel te verlagen.

go beyond the bottle

Pornstar Martini met Passoã mixen

De allerbekendste cocktail met Passoã is toch wel de Pornstar Martini. Dit drankje wordt vaak in een Martiniglas geserveerd met een doormidden gesneden passievrucht, waar een een suikerklontje in drijft, die soms ook wel eens aan wordt gestoken met vuur. Voor de Pornstar Martini heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 25 ml Passoã
  • 30 ml wodka met vanillesmaak (zoals Absolut Vanilla)
  • 10 ml verse limoensap
  • Handjevol passievruchtblokjes (uit de diepvries)
  • 1 passievrucht


Optioneel: een shotglaasje met prosecco
De heerlijke zoete en tropische smaken zijn de moeite meer dan waard. Daarnaast wordt deze cocktail vaak geserveerd met een glaasje bubbeltjes, voor een extra luxe gevoel.